Veneilykausi vilkastumassa: Merivartiostolla 25 pelastus- ja avustustehtävää viikossa, Suomessa talvisäilytyksessä olleita jahteja siirrettiin Venäjälle

Satu Saarivuori/Rajavartiolaitos

Santion rajanylityspaikan kautta ulkorajan ylitti kuusi alusta ja 21 matkustajaa viikolla 19. Merivartioston mukaan Suomessa talvisäilytyksessä olleita jahteja siirrettiin Venäjälle.
Santion rajanylityspaikan kautta ulkorajan ylitti kuusi alusta ja 21 matkustajaa viikolla 19. Merivartioston mukaan Suomessa talvisäilytyksessä olleita jahteja siirrettiin Venäjälle.

Suomenlahden merivartiostolla oli 25 pelastus-, avustus- ja virka-aputehtävää viikolla 19. Merivartioston mukaan apua tarvittiin useita kertoja veneen konevian vuoksi.

Suurimmassa osassa tilanteista ei merivartioston mukaan ollut todellista vaaraa.

Tiistaina 9. toukokuuta Virolahdella havaittiin hätäraketti, mutta hätään viittaavaa tilannetta ei löydetty. Paikalla kävi partio Hurpun merivartioasemalta sekä Kaakkois-Suomen rajavartioston maapartio Vaalimaalta.

Merivartiosto kertoo, että rajanylitysliikenne itäisellä Suomenlahdella vilkastui viikolla 19. Sekä Haapasaaressa että Santiossa tehtiin rajantarkastus kuudelle ulkorajan ylittäneelle huviveneelle. Haapasaaressa rajan ylitti veneiden mukana 32 henkilöä ja Santiossa 21 henkilöä.

Merivartioston mukaan Haapasaaren ja Santion viime viikon rajanylitysliikenteessä näkyi Suomessa talvisäilytyksessä olleiden jahtien siirrot Venäjälle.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.