Järjestäjillä ei ole Kotka soi -tapahtumasta mitään huonoa sanottavaa — 4000 kävijän tavoite täyttyi

Viikonlopun aikana myytiin vain yksi kertakäyttösadetakki.

Päivi Peltola

Lauri Tähkä tunnelmoi perjantai-illan Kotka soi -tapahtumassa.
Lauri Tähkä tunnelmoi perjantai-illan Kotka soi -tapahtumassa.

Viikonlopun Kotka soi -tapahtuma veti keskustaan kiitettävästi väkeä. Kaikki meni muutenkin hienosti, kertoo tapahtuman tuottaja Sami Ahonen RH-Entertainment Oy:stä.

— Olin paikalla alusta loppuun asti. Kaikki meni hyvin, oikein mainiosti, Ahonen kertoo.

Tapahtuman kävijämäärätavoite oli noin 4000. Ahosen mukaan tavoite täyttyi lähes henkilölleen. Kävijämäärä jakautui myös perjantain ja lauantain kesken hyvin tasaisesti.

— Perjantaiksi oli ennakkoon myyty enemmän lippuja, mutta lauantaina niitä myytiin ovelta enemmän. Lauantaihin varmasti vaikutti muutos säässä, perjantaina oli vielä hieman viileää ja kosteaa.

Ahosen mukaan Kotkan tori toimi alueena hyvin suhteessa tapahtuman väkimäärään. Tiettyjen esiintyjien kohdalla lavan edusta pakkautui, mutta alueella kulkeminen oli helppoa.

— Kaikille bändeille riitti kuulijoita. Esiintyjät vaikuttivat iloisilta siitä, että kesä on aluillaan ja pääsee heittämään keikkaa.

Sää suosi järjestäjiä

Ahosen mukaan viikonlopun sään suhteen järjestäjillä kävi loistava tuuri. Perjantaiksi oli luvattu rankkoja sateita ja ukkostakin, mutta lopulta viikonlopun aikana myytiin vain 1 kertakäyttösadetakki. Alkuviikosta puuskissa puhaltanut tuulikaan ei haitannut.

— Tuuli oli kovin torstaina, kun aluetta rakennettiin. Tapahtumapäivinä tuuli pysyi 3—4 metrissä ja illaksi se vielä tyyntyi.

Ahosta ilahdutti myös sujuva yhteistyö Kotkan kauppatien, viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa. Suhtautuminen oli myönteistä, hän kehuu.

— Tämä oli meille positiivinen kokemus, mielellämme tulemme Kotkaan toistekin.

Päivi Peltola

Kaija Koo tähditti lauantai-iltaa.
Kaija Koo tähditti lauantai-iltaa.