Annukka Lehikoinen on Merikotka-tutkimuskeskuksen uusi tutkimusjohtaja

Annukka Lehikoinen
Annukka Lehikoinen

Filosofian tohtori Annukka Lehikoinen on valittu Kotkassa sijaitsevan Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskuksen eli Merikotkan tutkimusjohtajaksi. Lehikoinen siirtyy Merikotkaan Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta, jossa hän työskentelee yliopistotutkijana ympäristöpolitiikan tutkijaryhmässä.

Lehikoinen on väitellyt Helsingin yliopistosta vuonna 2014. Hänen väitöstutkimuksensa keskittyi öljykuljetusten riskien arvioimiseen tekoälytyökalujen avulla.

Lehikoinen on osallistunut Merikotkan viimeaikaisiin tutkimushankkeisiin, jotka liittyivät merenkulun vieraslajiriskeihin, kansainväliseen öljyntorjuntayhteistyöhön sekä pienvenesatamien kestävään kehittämiseen.

– Olen innoissani ja otettu valinnastani. Merikotka tekee yhteiskunnallisesti merkittävää tutkimusta kestävän merenkulun saralla ja odotan innolla, että pääsen edistämään tätä työtä yhdessä korkeatasoisen monitieteisen tutkijaverkoston kanssa, sanoo Lehikoinen.

Kotkan kaupungin aloitteesta perustettu

Merikotka-tutkimuskeskus on perustettu vuonna 2005 Kotkan kaupungin aloitteesta. Merikotkassa tehdään monitieteistä ja soveltavaa tutkimusta meriliikenteen turvallisuuden parantamiseksi, onnettomuuksien ennaltaehkäisemiseksi ja meriympäristön suojelemiseksi.

Merikotkan tutkijaverkostoon kuuluu tätä nykyä yli 30 tutkijaa. Tutkimusta tehdään Helsingin yliopiston, Aalto yliopiston, Turun yliopiston sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun yhteistyönä.

Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimusyhdistys, Merikotka ry:n jäseniä ovat Aalto-yliopisto, Cursor Oy, Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto, Helsingin yliopisto, Kotkan Maretarium Oy, Kotkan kaupunki, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy, Metsähallitus, Luonnonvarakeskus, Turun yliopisto, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Väylävirasto ja Suomen ympäristökeskus.

Uusimmat uutiset