Kotkan näkkileipätehtaalla mielenilmaus - työntekijät vastustavat töiden uudelleen järjestelyjä

Raimo eerola

Kotkassa sijaitsevan Lantmännen Cerealian näkkileipä- ja hapankorpputehdas aloitti yt-neuvottelut maanantaina.

Kotkan näkkileipä- ja hapankorpputehtaalla alkaa tänään vuorokauden mittainen mielenilmaus.

Työntekijöiden ulosmarssi alkaa kello 14. Työntekijät palaavat töihin keskiviikkona kello 14. Pääluottamusmies Kim Palolan mukaan syynä ovat yt-neuvottelut, joissa työnantaja tavoittelee töiden uudelleen järjestelyjä.

— Se on niin radikaali muutos, että emme pysty enää turvallisesti suoriutumaan töistä, jos uudelleen järjestelyt toteutuvat. Irtisanomisista ei tässä vaiheessa puhuta, Palola sanoo.

Tehdas ilmoitti viime vuoden lopussa kahden viikon lomautuksista, joiden viimeinen jakso päättyi huhtikuussa.

Tehtaan johtaja Mikko Savinko kertoo saaneensa tiedon mielenilmauksesta tiistaina aamulla. Tehtaalla aloitettiin maanantaina yt-neuvottelut, joiden taustalla on myynnin lasku.

— Yt-neuvotteluissa tavoitellaan enintään yhdeksän henkilön töiden uudelleen järjestelyjä. Tavoitteena on, että irtisanomisia ei tarvita, Savinko kertoo.

Tehtaalla työskentelee noin 170 henkilöä.

— Totta kai mielenilmauksella on negatiivinen vaikutus. Häviämme vuorokauden tuotannon.

Kotkan näkkileipä- ja hapankorpputehtaan omistaa Lantmännen Cerealia Oy, joko kuuluu ruotsalaiseen Lantmännen-konserniin.

Kotkassa tuoretuotteita valmistavan leipomon omistaa Vaasan Oy, joka sekin kuuluu Lantmännen-konserniin.

Pekka Kimpanpää

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.