Syksyn yhteishaku korkeakouluihin alkaa keskiviikkona — Xamkissa haussa 21 koulutusta

Katja Juurikko

Syksyn yhteishaku käynnistyy keskiviikkona. Kouvolassa on haussa paikkoja kuudelle koulutusalalle.

Korkeakoulujen tämän syksyn yhteishaku käynnistyy keskiviikkona ja päättyy 20. syyskuuta. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun Xamkiin on syksyn yhteishaussa mahdollista hakea yhteensä 21 koulutukseen neljällä kampuksella. Kaikkien haettavana olevien koulutusten opetus alkaa tammikuussa 2018.

Xamk syntyi, kun Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulut fuusioituvat kuluvan vuoden alussa.

Koko maassa yhteishaussa on tänä syksynä tarjolla noin 6 400 opiskelupaikkaa. Valittavana on noin 200 koulutusohjelmaa, joista 15 on yliopistokoulutuksia. Haussa on mukana paikkoja 21 ammattikorkeakoulusta ja kolmesta yliopistosta. Puolet aloituspaikoista on varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville.

Syksyn yhteishaussa on tarjolla pääasiassa suomenkielistä koulutusta. Eniten aloituspaikkoja on ammattikorkeakoulujen sosiaali- ja terveysalalla. Ammattikorkeakouluissa on haettavana sekä päivätoteutuksena että monimuotototeutuksena järjestettäviä koulutuksia. Haussa on mukana myös ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja ja yliopistojen maisterikoulutuksia.

Yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen, jotka hakijan on laitettava hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät osoitteesta Opintopolku.fi, jossa hakemuksen voi täyttää.

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen syksyn yhteishaku alkaa keskiviikkona 6. syyskuuta kello 8. Haku päättyy keskiviikkona 20. syyskuuta kello 15. Valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 24. marraskuuta.

Jyri Turunen

Uusimmat uutiset