Sirpa Paatero iloitsi paitsi omasta paikastaan, myös puolueen saamasta lisäpaikasta Kaakkois-Suomessa: ”Puolueen mietittävä kysymykset valmiiksi, hallitusneuvottelut alkavat”

Raimo Eerola

Sirpa Paatero on tyytyväinen oman puolueensa vaalitulokseen.
Sirpa Paatero on tyytyväinen oman puolueensa vaalitulokseen.

Kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.) tunsi tyytyväisyyttä omasta vaalituloksestaan mutta vielä enemmän puolueen saamasta lisäpaikasta Kaakkois-Suomen vaalipiirin alueella.

— Meillä on esimerkiksi kokoomuksen nähden se ero, että meidän ehdokkaat tekivät tuloksen yhteisellä työllään, eivät yksittäisen ehdokkaan menestyksellä, Paatero sanoi.

Hän viittasi äänikuninkaaksi nousseeseen Antti Häkkäseen.

Sirpa Paatero toteaa, että ensimmäiseksi hallitusneuvottelujen alla puolueen pitää tarkasti miettiä ne kysymykset, mitä se esittää muille puolueille.

— Nämä hallitusneuvotteluihin liittyvät kysymykset liittyvät talouteen ja työllisyyteen.

Paatero otti blogissaan vaaliviikonloppuna kantaa myös tulevan hallituksen toimiin sote-uudistuksessa.

— Tulevalla hallituskaudella haluamme sopia parlamentaarisessa valmistelussa sote-uudistuksen polusta, kuten tämän kokoluokan uudistusta valmistellessa kuuluu tehdä.

— Sote-uudistuksen valmistelussa on palattava alkuperäisiin tavoitteisiin. Palveluiden järjestämiseen ja tuottamiseen tarvitaan leveämmät hartiat, joiden koon on määräydyttävä riittävän väestöpohjan perusteella. SDP:n tavoitteena on hoitotakuu, jolla taataan pääsy kiireettömään hoitoon viikon kuluessa. Tarvitaan tuhat uutta lääkäriä tai hoitajaa perusterveydenhoitoon ja 0,7 hoitajamitoitus turvaamaan laadukas vanhustenhoiva, Paatero muistutti.