Kommentti: Leijonien täydellinen pelisuunnitelma — yhdellä pelillä ylämummoon

Se oli täydellinen pelisuunnitelma. Kurasaavissa alkukisat uitettu päävalmentaja Lauri Marjamäki sekoitti ketjuja, haki luisteluvoimaa ja päätyi peluuttamaan KHL-maalivahti Harri Säteriä, vaikka NHL-torjuja Joonas Korpisalo oli varmasti monen kiekkoasiantuntijan veikkaus maalille USA:ta vastaan.

Suomella ei ollut takana vielä ainuttakaan ehjää ottelua MM-turnauksessa, mutta nyt leijonat saneli pelin kulun. USA oli alussa varovainen, jäi Suomen ansaan, eikä saanut enää lopussa päätypaineja käännettyä ykkössektorin maalintekopaikoiksi.

Suomen toisen erän alussa tekemä ylivoimamaali helpotti leijonien urakkaa. Kun USA jäi takaa-ajajaksi, kiekon siirtely ratkaisupaikoissa lisääntyi. Suomella ei ollut lopulta suurta painetta puolustuksessa, kun jäähyjäkään ei otettu.

Loput hoiti Säteri. Välillä maskillaan, mutta yleensä hyvin liikkumalla ja puhtailla kontrollitorjunnoilla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.