Uhrinsa paloitellut irakilaismies tuomittiin yli kymmeneksi vuodeksi vankeuteen – Uhrin vaimo etsi pitkään miestään Kotkasta

Surmatyö alkoi tuttavien välillä syntyneestä riidasta. Uhri tapettiin lyömällä ja potkimalla. Kaikkia ruumiinosia ei ole löydetty vieläkään.

Kotkassa viime elokuussa 36-vuotiaan irakilaismiehen surmannut irakilaissyntyinen 43-vuotias Dahfer Al Bousalih tuomittiin 10 vuoden ja 4 kuukauden vankeusrangaistukseen Kymenlaakson käräjäoikeudessa taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Oikeuden mielestä surmaan liittyi poikkeuksellisen julmia piirteitä.

Uhrin vaimo huolestui miehensä kohtalosta jo paljon ennen karmean tapahtumaketjun paljastumista. Nainen ilmoitti miehensä kadonneeksi elokuun lopulla.

Vaimo oli huolissaan, kun ei ollut tavoittanut miestään mistään ja tämän postitkin olivat avaamattomina eteisessä.

Myöhemmin selvisi, että irakilaismies oli ollut kuolleena jo lähes kuukauden päivät.

Itse surma tehtiin 26.elokuuta Kotkan Karhuvuoressa. Teosta epäilty irakilaissyntyinen mies vangittiin lokakuun 23.päivänä.

Surmatyö sai alkunsa tuttavusten välillä syttyneestä riidasta.

Uhri tapettiin lyömällä ja potkimalla tätä useita kertoja.

Surmatyön jälkeen tekijä kävi ostamassa tavaratalosta jätesäkkejä ja paloitteli asunnollaan ruumiin useaan osaan käyttämällä sahaa ja veistä. Lisäksi hän kuumensi ruumiin osia uunissa tai hellalla, irrotti asunnossa löydetyistä luista kudokset, pesi ja maalasi luita sekä mursi niitä pienempiin osiin.

Tekijä piilotti luita asuntonsa keittiön sokkeliin, pakastimeen ja uunin alle. Kaikkia uhrin ruumiinosia ei ole vieläkään löydetty.

Mies kaivoi surman jälkeen myös kuopan parin kilometrin päähän asunnosta, mutta kuopasta ei löytynyt ruumiinosia. Asunnosta löytyi tutkinnan yhteydessä kaksi sahaa, luita ja verijälkiä.

Tuomittu velvoitettiin maksamaan uhrin kahdelle alaikäiselle lapselle 10 000 euroa kummallekin korvauksena kärsimyksestä.

Tuomittu passitettiin kärsimään tuomiotaan Mikkelin vankilaan.