Ekamiin yli 600 ensisijaista hakijaa — mitä sinä haluaisit opiskella?

Sari Tauru

Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston ammatilliseen koulutukseen haki yli 600 ensisijaista hakijaa.

Yhteishaku toisen asteen koulutukseen on tältä keväältä päättynyt. Haun ensitiedot kertovat, että Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston ammatilliseen koulutukseen haki yli 600 ensisijaista hakijaa. Haun suosituimmat tutkinnot löytyvät niin tekniikan kuin palvelu- ja kulttuurialojen joukosta.

Ekamissa oli haussa 684 aloituspaikkaa syksyllä 2017 alkavaan ammatilliseen perustutkintoon johtavaan koulutukseen. Ensisijaisia hakijoita oli 616, joka on hieman edellistä vuotta pienempi määrä. Edelleen kuitenkin 60 prosenttia ensisijaisesti hakijoista haki Ekamin ammatilliseen koulutukseen.

Suosituimpia tutkintoja olivat rakennusalan talonrakennuksen sekä maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisalat, sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, hiusalan perustutkinto, hotelli-, ravintola- ja cateringala Kotekon kampuksella sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto Haminan kampuksella.

Aikuisten haut avautuvat huhtikuussa. Alasta riippuen aikuiset voivat opiskella osittain samoissa ryhmissä nuorten kanssa tai omissa ryhmissään.

Mitä sinä haluaisit opiskella? Mikä ammatti kiinnostaisi?

Oletko joutunut vaihtamaan alaa ja opiskelemaan itsellesi uuden ammatin?

Kerro kokemuksistasi alla olevassa kommenttilaatikossa!

Johanna Vehkaluoto

Johanna Vehkaluoto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.