Merimiehiä ja laivatyttöjä Vellamon Tietoherkussa

Linda Varoma

Katja Tikan ja Iisa Aaltosen luento liittyy Sex and the Sea -näyttelyyn, joka on avoinna vielä ensi sunnuntaihin saakka.
Katja Tikan ja Iisa Aaltosen luento liittyy Sex and the Sea -näyttelyyn, joka on avoinna vielä ensi sunnuntaihin saakka.

Merimiehet ja satamissa työskennelleet työmiehet muodostivat merkittävän asiakasryhmän Helsingissä toimineille prostituoiduille. Erityisesti toisen maailmansodan jälkeen satamissa yleistyivät niin kutsutut laivatytöt. Laivatyttöilmiössä prostituution raja oli häilyvä. Naisten nuoruuden takia viranomaiset kokivat ilmiön ensisijaisesti nuorisoon liittyväksi sosiaaliseksi ongelmaksi.

Historioitsija FM Katja Tikan ja historioitsija FM Iisa Aaltosen esitelmä käsittelee prostituution ja merenkulun suhdetta, erityisesti Helsingin näkökulmasta. Aaltonen ja Tikka ovat julkaisseet teoksen Punaisten lyhtyjen Helsinki - Prostituutio pääkaupungin historiassa (Minerva) yhdessä historioitsija FM Elina Maaniityn kanssa syksyllä 2018. Teos on myynnissä tilaisuuden jälkeen.

Luento liittyy näyttelyyn Sex and the Sea, joka on nähtävillä Merikeskus Vellamossa 20. tammikuuta saakka.

Tietoherkku -luento Merikeskus Vellamossa Kotkassa keskiviikkona 16.1. kello 17.

Luetuimmat