Isonpuiston puukottaja on pidätetty, poliisi aloittanut kuulustelut — Tapon yrityksenä tutkitun tapauksen tutkinta on ykkösprioriteetti, mutta myös muiden Meripäivien väkivaltaisuuksien tutkinta jatkuu

Poliisi selvittää myös Sunilan maastopaloa, jota epäillään tahallaan sytytetyksi.

Linda Varoma

Pelkästään Kotkansaarella oli Meripäivien aikana lähes 300 poliisitehtävää. Vakavin yksittäinen rikos oli Isossapuistossa perjantain ja lauantain välisenä yönä tapahtunut puukotus, jota tutkitaan tapon yrityksenä.
Pelkästään Kotkansaarella oli Meripäivien aikana lähes 300 poliisitehtävää. Vakavin yksittäinen rikos oli Isossapuistossa perjantain ja lauantain välisenä yönä tapahtunut puukotus, jota tutkitaan tapon yrityksenä.

Kaakkois-Suomen poliisi jatkaa Kotkan Isossapuistossa perjantain ja lauantain välisenä yönä sattuneen puukotuksen tutkintaa. Rikoskomisario Kai Virtanen kertoo, että poliisi on pidättänyt yhden henkilön, jota on kuulusteltu tapauksen johdosta.

— Tekoa tutkitaan tapon yrityksenä, tutkintaa johtava Virtanen sanoo.

Puukotus tapahtui hieman keskiyön jälkeen lauantaina. Sekä tekijä että uhri ovat vuonna 1996 syntyneitä kotkalaisia. Uhri on edelleen sairaalahoidossa.

— Uhrin tila on vakaa, vaikka hän saikin vakavia vammoja.

Poliisilla paljon tutkittavaa

Virtasen mukaan poliisi jatkaa myös muiden Meripäivillä sattuneiden väkivallantekojen selvittämistä. Koska tapauksia oli paljon, on niiden tutkintaa jouduttu priorisoimaan.

— Tapon yritys oli näistä vakavin, joten sen selvittäminen on ykkösprioriteettimme. Kaikkien tapausten tutkintaa kuitenkin jatketaan.

Virtanen kertoo, että poliisi selvittää myös lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sattunutta Sunilan maastopaloa, jota epäillään tahallaan sytytetyksi.

Poliisilla ei ole myöskään vielä lisätietoa Haminassa perjantai-iltana kadonneesta veneilijästä. Haminan sataman aallonmurtajaa päin ajautui perjantai-iltana tyhjillään ollut purjevene, minkä jälkeen Merivartiosto aloitti kadonneen henkilön etsinnän.

Kadonnutta etsittiin pintaetsintänä sekä aluksen läheisyydestä myös sukeltaen, mutta häntä ei löydetty. Kaakkois-Suomen poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.