Kymsote: Kymenlaaksolaiset, älkää matkustako Uudellemaalle tai Päijät-Hämeeseen – "Pikkujouluaika tulee viettää omassa kotipiirissä"

Parin hiljaisemman päivän jälkeen Kymenlaaksossa saatiin taas kaksinumeroinen luku uusia koronatartuntoja. Monia viime päivien tartuntoja yhdistävät ihmisten kontaktit Uudellemaalle.

Kimmo Seppälä

Kymsote kehottaa välttämään itärajan yli matkustamista. Arkistokuva.
Kymsote kehottaa välttämään itärajan yli matkustamista. Arkistokuva.

Kymenlaaksossa todettiin perjantaina 12 uutta koronavirustartuntaa, joista kuusi Kouvolassa, neljä Kotkassa ja kaksi Virolahdella.

– Nyt positiivisen koronanäytteen saaneista puolet olivat jo karanteenissa olevia ja liittyvät näin aiempiin tartuntaryppäisiin. Yksi selkeä tartuntojen lähde ovat olleet ihmisten kontaktit Uudellemaalle, todetaan Kymsoten tiedotteessa.

Kymsote on jo aiemmin kehottanut kaikkia kymenlaaksolaisia harkitsemaan tarkoin lähtevätkö he ulkomaanmatkoille tai matkustavatko he myöskään Suomessa.

– Erityisesti voi mainita, että on syytä välttää matkustelua hiihtokeskuksiin, samoin liikennettä itärajan yli tulisi välttää.

Vältä matkustamista Uudellemaalle

Nyt Kymenlaakson naapurimaakunnat Uusimaa ja Päijät-Häme ovat koronaviruksen leviämisvaiheessa.

– Kehotamme kymenlaaksolaisia välttämään matkustamista leviämisvaiheessa oleviin maakuntiin Uudellemaalle ja Päijät-Hämeeseen, myös vierailuja leviämisvaiheen alueilta Kymenlaaksoon tulisi välttää. Muutenkin kehotamme kymenlaaksolaisia pysyttelemään kotipiirissä, esittävät johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa ja tartuntatautien ylilääkäri Risto Pietikäinen.

Koronatilanne on tasaisen vakava.

– Parin hiljaisemman päivän jälkeen tuli taas kaksinumeroinen luku uusia tapauksia. Pääkaupunkiseutu on yksi selvä paikka, josta altistuksia tulee ja käydään hakemassa, Mäntymaa selvittää.

Juha Rika

Pikkujouluaika olisi parasta viettää omassa kotipiirissä.
Pikkujouluaika olisi parasta viettää omassa kotipiirissä.

Ihmisten tulisi viettää pikkujouluaika omassa kotipiirissä

Alkava viikonloppu on perinteisesti ollut pikkujouluviikonloppu. Mäntymaa ja Pietikäinen muistuttavat, että koronavirustilanteen ollessa kiihtymisvaiheessa jokaisen kymenlaaksolaisen on syytä toimia vastuullisesti.

– Meidän tulee noudattaa perusohjeita käsi- ja yskimishygieniasta, maskin käytöstä ja turvaväleistä. Pienissäkin oireissa tulee hakeutua koronavirustestiin sekä noudattaa alueellisia suosituksia.

Mäntymaa muistuttaa, että jokaisen kymenlaaksolaisen tulee toimia vastuullisesti, että koronaviruksen leviämistä voidaan estää.

– Annamme vahvan suosituksen siitä, että ihmisten tulisi viettää tuleva viikonloppu ja pikkujouluaika omassa kotipiirissä ja kotiväen kanssa.

Luetuimmat