Kotkan kaupunginvaltuusto päättää talouden tasapainottamisohjelmasta — Katso suora lähetys täältä

Kimmo Seppälä

Kotkan kaupunginvaltuusto pui tänään kaupungin säästöohjelmaa.

Mistä säästetään? Siinä on kysymys, josta Kotkan kaupunginvaltuusto tänään päättää. Kotkassa ollaan tilanteessa, jossa säästöjä on pakko tehdä.

Kaupunginjohtaja Esa Sirviö yritti vastuualueiden johtajien kanssa laatia mahdollisimman tasapuolisen listan. Kaupunginhallitus käsitteli ohjelmaa viime maanantaina ja karsi yksimielisesti pois monia säästökohteita. Katariinan uimahallin sulkeminen, koululaisten iltapäivätoiminnan lopettaminen ja jäähallin käyttövuorojen vähentäminen olivat kaikkien kaupunginhallituksen jäsenten mielestä asioita, joista ei voi säästää.

Useista säästökohteista äänestettiin. Kaupunginhallitus tyrmäsi äänestyksen jälkeen muun muassa Kotkan henkilöstön lomauttamisen viikoksi sekä sen, että määräaikaiset opettajat palkattaisiin vain koulun työpäiviksi. Myös varhaiskasvatuksen subjektiivisen oikeuden rajaaminen oli enemmistön mielestä huono ajatus.

Lopullinen sana talouden tasapainottamisohjelmasta on Kotkan kaupunginvaltuustolla. Sen tänään alkavat kokous näytetään suorana lähetyksenä Kotkan kaupungin Youtube-tilillä.