Opiskelijat mukaan Emma Gaalan toteutukseen — Emma Gaala ja Xamk solmivat yhteistyösopimuksen

Raimo eerola

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijat saavat arvokasta kokemusta yhteistyöstä Emma Gaalan järjestäjien kanssa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk ja Musiikkituottajat IFPI ry ovat solmineet kaksivuotisen sopimuksen Emma Gaalan yhteistyöstä. Xamk on yksi tapahtuman kolmesta pääyhteistyökumppanista.

Sopimus kattaa niin markkinoinnillisen näkyvyyden kuin opetuksellisen yhteistyön Emma Gaalan viestinnässä ja tuotannossa. Myös vuoden tulokas –palkinto uudistuu Xamkin opiskelijoiden käsissä.

Opetuksellinen yhteistyö toteutetaan syksyllä kolmena eri projektina. Opiskelijat pääsevät mukaan kehittämään ja toteuttamaan Emma Gaalan some-viestintää. Muotoilun opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat vuoden tulokas palkinnon, joka jaetaan perinteisen Emma-patsaan rinnalla helmikuun gaalassa 2018. Muodin ja puvustuksen opiskelijat puolestaan suunnittelevat vuoden tulokas -palkintojen luovuttajille juhlapuvut.

— Emma Gaala on ainutlaatuinen tilaisuus, jossa opiskelijat pääsevät näyttämään kykynsä ja oppimaan uutta. Käytännön työ alkaa syys-lokakuussa, jolloin toteutamme some-luennot ja opiskelijat työstävät tiimeissä Emman some-strategiaa. Kolme parhainta tiimiä valitaan toteuttamaan Emman viestintää, kertoo viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen Xamkista.

Emma-palkinnoista ja Emma Gaalan tuotannosta vastaava Musiikkituottajat IFPI Finlandin apulaisjohtaja Tommi Kyyrä lupaa opiskelijoille arvokasta kokemusta käytännön työstä oppimiseen sekä verkostoitumiseen alan yritysten kanssa.

— Musiikkiala on vahvassa nousussa ja kaipaa uusia ja innostuneita tekijöitä, Kyyrä sanoo.

Opiskelijoiden kanssa tehtävä yhteistyö starttaa 14. syyskuuta Kouvolan kampuksella järjestettävässä kick-off –tilaisuudessa, jossa esiintyy Aleksanteri Hakaniemi.

Xamk järjestää Emma Gaalaan oman mediapisteen ja yhteistyö näkyy monin eri tavoin Xamkin omissa tapahtumissa syksystä lähtien.

Jyri Turunen

Uusimmat uutiset