Varusmiessoittokunta kiertää tänä kesänä varuskunnissa – Soittokunnan viihdebändi tähdittää RUK:n kurssijuhlaa elokuussa

Kiertue käväisee Kaakkois-Suomen varuskunnista Haminan lisäksi Vekaranjärvellä.

Puolustusvoimat

Vuoden 2020 varusmiessoittokunta on päässyt konsertoimaan selkeästi aiempia vuosia harvemmin. Syitä on yksi: korona.
Vuoden 2020 varusmiessoittokunta on päässyt konsertoimaan selkeästi aiempia vuosia harvemmin. Syitä on yksi: korona.

Suomen parhaista nuorista muusikoista koottu Puolustusvoimien varusmiessoittokunta esiintyy tänä kesänä mittavalla varuskuntakiertueella, selviää Puolustusvoimien tiedotteesta. Mukana on myös Kaartin soittokunnan varusmiesyhtye.

Kaakkois-Suomessa kiertueen pysähdyspaikat ovat Karjalan prikaati Vekaranjärvellä ja Maasotakoulu Haminassa.

Elokuun 15. päivänä järjestettävässä reserviupseerikurssi 256:n kurssijuhlassa esiintyy Varusmiessoittokunnan viihdebändi.

Karjalan prikaatissa kiertueen keikkoja kuullaan yhteensä kolme: 22. ja 28. heinäkuuta esiintyy Kaartin soittokunnan varusmiesyhtye ja 5. elokuuta varusmiessoittokunnan showband.

Vekaranjärven keikat järjestetään joukko-osastojen varusmiehille varuskuntien porttien sisäpuolella ja ovat näin suljettuja tilaisuuksia.

Esiintymiset jääneet koronakesänä todella vähiin

Kiertue alkoi lauantaina Porin prikaatin Säkylän varuskunnasta. Prikaatin komentaja, prikaatikenraali Mika Kalliomaa kuvasi keikalta lyhyen videon. Jos twiitti ei näy kunnolla, katso se tästä.

Koronapandemian vuoksi suurin osa soittokunnan esiintymisistä on peruttu tältä vuodelta. Nyt järjestettävät keikat ovat Panssariprikaatissa toteutettua Kasarmilive-lähetystä lukuun ottamatta vuoden ensimmäiset, joissa on paikalla liveyleisö.

Kiertue on viidentoista keikan mittainen. Kiertueella esiintyvät varusmiessoittokunnan molemmat rytmimusiikkia soittavat yhtyeet; viihdebändi ja showband. Keikoilla kuullaan bilemusiikkia, tiedotteessa kerrotaan.

Uusimmat uutiset