Tarmo palaa Kotkaan viikolla 22

Museojäänmurtaja Tarmo palaa Kotkaan näillä näkymin toukokuun viimeisten päivien aikana. Suomenlinnan telakan johtaja Tero Hänninen kertoo, että siirron ajankohdaksi on katsottu viikko 22.

Hännisen mukaan Tarmossa tehdään vielä viimeistelytöitä, muun muassa maalauksia ja lakkauksia. Aluksen tarkempi paluupäivä riippuu siitä, miten säät sallivat niiden tekemisen.

Tarmo lähti isoon peruskorjaukseen Suomenlinnaan marraskuussa. Alus tulee takaisin omalle paikalleen Merikeskus Vellamon viereiseen laituriin.

Telakointiprojektin yhteydessä Suomen merimuseossa käydään läpi Tarmon esineistö ja arkistoaineisto. Kokoelmat luetteloidaan, konservoidaan ja digitoidaan. Samalla saadaan paljon uutta tietoa esineistöstä ja aineistoa tästä tiettävästi maailman toiseksi vanhimmasta säilyneestä höyryjäänmurtajasta.
Aineisto tulee tämän vuoden kuluessa selattavaksi museoiden, arkistojen ja kirjastojen hakupalvelu Finnaan. Kokoelman saavutettavuuden parantamiseksi alus on lisäksi 3D-kuvattu ulkopuolelta ja tullaan myös 360 °-kuvaamaan sisäpuolelta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.