Pyhtää vetää nuoria pareja

Nea Hemming

Pyhtäällä tonttikauppa käy vilkkaana. Tyhjän tontin löytää muun muassa Kalarannantien varrelta.

Pyhtäällä omakotirakentaminen on lähtenyt vilkkaasti käyntiin ja tonttikauppa käy vilkkaana.

Pyhtään kunnan tekninen johtaja Janne Kaulio kertoo, että Pyhtäällä tontteja on mennyt hyvin sekä viime vuonna että tänä vuonna.

Viime vuonna myytiin 14 omakotitonttia ja tänä vuonna on tehty kaupat jo viidestä tontista ja viisi kauppaa on allekirjoituksia vaille.

Pyhtäälle väkeä vetää Kaulion mielestä enemminkin hyvä sijainti kuin Pyhtää-lisä.

– Tänne ihmiset muuttavat yleensä Kotkan ja Haminan seudulta. Pääkaupunkiseudulta on hyvin vähän tulijoita, sanoo Kaulio.

Yleisin tontin kysyjä on Kaulion mukaan nuori pari, joista toinen on saanut työpaikan pääkaupunkiseudulta. – Pyhtäälle muuttaen molemmille saadaan kohtuulliset työmatkat.

Kaulion mielestä Pyhtäälle vetävät myös hyvät koulu- ja päiväkotipalvelut. – Etenkin Huutjärven koulua on kehuttu, kuten myös urheilu- ja harrastusmahdollisuuksia. Tuntuu todellakin siltä, että Pyhtää vetää.

|TIMO SUURNÄKKI

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.