Kymenlaakson Sähkö korjaa vielä perjantaina Liisa-myrskyn jäljiltä sähköverkon vikoja Kotkan ja Pyhtään saaristokohteissa – Muualla Etelä-Kymenlaaksossa vikatilanteet saatiin korjattua torstaina

Sähköyhtiö varautuu mahdollisiin sähkökatkoihin myös viikonloppuna, koska sään on ennustettu jatkuvan tuulisena.

Sauvo Jylhä

Kymenlaakson Sähkö sai valtaosan myrskyn aiheuttamista vikatilanteista korjattua jo torstaina. Kuvituskuva.
Kymenlaakson Sähkö sai valtaosan myrskyn aiheuttamista vikatilanteista korjattua jo torstaina. Kuvituskuva.

Torstaina Suomen ylitse pyyhkäissyt Liisa-myrsky osui Kymenlaaksonkin alueelle ennustettua voimakkaammin, kerrotaan Kymenlaakson Sähkön tiedotteessa.

Tiedotteessa Kymenlaakson Sähkön käyttöpäällikkö Saku Mässeli kertoo, että myrsky eteni nopeasti ja siihen liittyi erittäin voimakkaita paikallisia puuskia. Tästä aiheutui runsaasti tuhoja ja vikoja sähköverkkoon.

Suurin osa sähkönjakelun vikatilanteista onnistuttiin korjaamaan jo torstaina, mutta perjantaina korjattavana on Etelä-Kymenlaaksossa vielä Kotkan ja Pyhtään saaristokohteita. Kymenlaakson Sähkön mukaan kaikkiin vikakohteisiin saadaan todennäköisesti palautettua sähköt perjantain aikana.

Sähköyhtiö on kasvattanut viikonlopuksi lisävarallaoloa mahdollisten korjaustoimenpiteiden hoitamiseksi, sillä myös tuleville päiville on luvattu tuulista säätä erityisesti rannikolle.

Kymenlaakson Sähkö pyytää ilmoittamaan vikapaikoista kuten linjoille kaatuneista puista häiriöilmoitusnumeroon 05 778 0222. Yhtiö muistuttaa tiedotteessaan, että sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ja maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.