Miehikkälä aikoo tehdä Pitkäkoskelle esteettömän frisbeegolf-radan ja luontopolun – Kunta on hakemassa 100 000 euron hankkeeseen avustusta ELY-keskukselta

Kunnan hankkeeseen kuuluu myös muiden ulkoilu- ja virkistysalueiden kehittämistä.

Aatu Raninen

Miehikkälä rakentaa esteettömän frisbeegolf-radan. Arkistokuva.
Miehikkälä rakentaa esteettömän frisbeegolf-radan. Arkistokuva.

Miehikkälän kunta aikoo rakentaa Pitkäkoskelle esteettömän 6–9-väyläisen frisbeegolf-radan ja joen rantamaisemaan lyhyen esteettömän luontopolun tulentekopaikkoineen ja huusseineen. Alueelle rakennetaan myös kuntoportaat ja ulkokuntosali.

Kunnan suunnittelemaan hankkeeseen kuuluu myös Myllylammen ulkoilu- ja virkistysalueen kehittäminen rakentamalla kuntoradan läheisyyteen kuntoportaat. Myös Muurikkalan ja Salo-Miehikkälän alueelle on tarkoitus tehdä kuntoportaat sekä ulkokuntosali.

Rahoitusta kunta aikoo hakea kaikkiaan noin 100 000 euron toimenpiteille Kaakkois-Suomen ELY-keskukselta. Kunnille on osoitettu valtion neljännessä lisätalousarviossa 10 miljoonaa euroa myönnettäväksi lähivirkistys- ja viheralueiden kunnostamiseen. Avustuksella lievennetään koronakriisin vaikutuksia ja tuetaan kuntien talouskasvua.

Erityisavustushaku on kohdennettu kunnille ensisijaisesti kohteisiin, jotka sijaitsevat kuntien mailla ja ovat kuntien hallinnoimia. Tavoitteena on luoda laadukkaita sekä helposti saavutettavia lähivirkistysalueita ja lisätä kansalaisten ulkoilumahdollisuuksia lähiluonnossa.

Avustusta myönnetään enintään 50 prosenttia toteutuneista ja hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Omavastuuosuudeksi käyvät kunnan vakituisen henkilöstön palkkakulut, suunnittelukustannukset ja rakenteiden materiaalikustannukset. Työkohteiden on oltava valmiita ensi vuoden loppuun mennessä.

Miehikkälän kunnanhallitus päätti maanantaina palata avustuksen hakemiseen, kun hankesuunnitelma on saatu tarkennettua.

Juttua muokattu kello 22.39 siten, että kunta suunnittelee liikuntahankkeita, mutta kunnanhallitus käsittelee avustusanomusta uudelleen myöhemmin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset