Pallokoira Linta löytänyt jo yli 60 pesäpalloa Vallikentän vierestä

Antti-Jussi LArvio

Yksikään pesäpallo ei jää Lintalta löytämättä. Niitä onkin palautettu Haminan Palloilijoille Elsanrannan heinikosta jo yli 60 kappaletta.

Haminan Vallikentän peleissä ja harjoituksissa Elsanrantaan katoavia pesäpalloja ei olekaan kokonaan menetetty. Kentän lähellä asustava Harmaa norjanhirvikoira Linta nimittäin vainuaa kentän viereisestä Elsanrannaksi kutsutusta heinikosta sinne pelaajilta kadonneet pallot.

— Viime vuonna Linta löysi sieltä heinikosta pallon vähän kuin vahingossa. Leikkiähän sen pallon kanssa sitten piti ja johan sitten löytyi seuraava ja siitä lähtien Linta on palloja etsinyt, kohta kaksi vuotta täyttävän Lintan omistaja Jari Liikkanen kertoo.

Tähän mennessä Linta on Liikkasen mukaan pelastanut pöheiköstä jo yli 60 pesäpalloa eikä into ole ainakaan hiipumaan päin.

— Usein on niin, että minä jo jatkaisin matkaa, mutta Linta menee väkisin palloja etsimään.

Koiran into on sen verran kova, että Liikkasen on syytä muistaa pistää Linta kiinni, kun Vallikentällä pelataan. Muuten koira voisi pahimmassa tapauksessa noutaa pallon jo kentältä ennen sen mahdolista katoamista heinikkoon.

Liikkanen on palauttanut suurimman osan palloista takaisin HP:lle.

— Aluksi heitin kentälle muutamia palloja, mutta illalla heitetyt pallot olivat aamulla poissa, vaikka ei harjoituksia sillä välin ollut. Joku oli ottanut. Nyt olen kerännyt niitä muovikassiin ja kun HP:n porukkaa on näkynyt, olen käynyt viemässä pallot oikeille omistajilleen. Pitäähän ne palauttaa, kun olen kuullut, että kunnon pallo maksaisi jopa yli 20 euroa.

Liikkanen naurahtaa, ettei ainakaan vielä HP:n taholta ole tarjottu Lintalle yhteistyösopimusta, mutta se ei heikennä koiran intoa pesäpalloja kohtaan. Lisää pallopalautuksia HP:lle on siis luvassa.

ANTTI-JUSSI LARVIO

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.