Kymen Sanomien lukijat toivottivat nopeusvalvontakamerat tervetulleiksi Hyväntuulentielle — liikennevalotkin pitäisi säätää uudelleen

Kimmo Seppälä

Uutinen Hyväntuulentielle Kotkaan tulevista nopeusvalvontakameroista herätti Kymen Sanomien lukijoiden keskuudessa vilkkaan keskustelun.

Kommenteissa nopeusvalvontakamerat toivotetaan tervetulleiksi ja valvontaa toivotaan muuallekin Kotkan alueella. Paimenportin risteysalueen liikennevalot ja niiden toiminta ärsyttävät ja pelottavat joitakin autoilijoita, nekin pitäisi korjata.

— Hyvä homma. Jos nuo punaisiin päin ajajatkin vähenisi tuon ansiosta.

— Jo oli aikakin! On nimittäin niin hurjia nopeuksia, kun itse yrittää ajaa noin sääntöjen mukaan.

— Oikein hyvä juttu. Valvontaa kaivataan, kyseinen tie on kuin villi länsi. Saisi alkaa jo aikaisemmin.

Liikennevalotkin on saatava kuntoon

— Ainoa ongelma tuossa risteyksessä on väärin ohjelmoidut liikennevalot. Keltaiset palaa samaan aikaan risteäville kaistoille.

— Paimenportin liikennevalot ovat ne ongelmien aiheuttajat. Jo aiemmin teknisessä lautakunnassa emme puoltaneet valoja. Vaaratilanteet johtuvat valojen ajoituksesta. Ei hurjastelijoista, jotka menevät punaisilla yli.

Valvontaa lisää muuallekin

— Saako samalla Tapiontielle valvontaa. Hurjia ylinopeuksia, ohituksia ja puhumatta siitä miten kovaa rekat ajaa. Täytyykö jotain käydä jotain pahaa, ennenkuin saa valvontaa? Luulisi saavan jotain vastinetta verorahoille

— Turvalantie on aika ajoin oikein kiihdytysajosuora. Pumpseja heti kaivataan, saadaan ainakin rallaajien autoja rikki.

— Mussalontielle kanssa enemmän valvontaa varsinkin nyt, kun Norssalmen silta on remontissa niin rekat ajelee 60—70km/h Prismalle päin Mussalosta ja vielä "vaarallisia aineita" kyydissä osalla, vaikka kyltti nimenomaan kieltää niiden ajamisen sitä kautta. Koululaisia kumminkin aika paljon tuossa matkalla varsinku nyt, kun Savotallakin on evakossa se yksi koulu.

Voit osallistua keskusteluun alla olevassa kommenttikentässä tai alkuperäisen uutisen yhteydessä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.