Deep Purple -kilpailun voittajat ovat selvillä

Lippukilpailuun osallistui noin 200 vastaajaa. Rockin’ Bastioni -festivaali soi Haminassa perjantaina.

Newspix.pl / WENN.com

Deep Purple esiintymässä Krakovassa Tauron Arenalla 1.7.2018 The Long Goodbye -kiertueellaan. Kuvassa Ian Gillan (laulu) ja Steve Morse (kitara).
Deep Purple esiintymässä Krakovassa Tauron Arenalla 1.7.2018 The Long Goodbye -kiertueellaan. Kuvassa Ian Gillan (laulu) ja Steve Morse (kitara).

Kymen Sanomien ja Eastway Liven järjestämä Deep Purple -lippukilpailu on rakennut. Voittajaksi valittiin kotkalaiset Briitta Jussila ja Jussi Griinari.
Jussila voitti kaksi vip-lippua, jotka sisältävät ruokailun ja pääsylipun. Griinari palkittiin kahdella tavallisella lipulla, jotka oikeuttavat seisomapaikoille.
Briitta Jussila valikoitui vip-lippujen voittajaksi koskettavalla tarinallaan. Jussi Griinari puolestaan kirjoitti Deep Purplen innoittaman runon. Voittajat voivat hakea lippunsa omalla nimellään Rockin’ Bastionin lippukassalta.

Vastauksia ympäri Suomea

Kilpailuun osallistui kaikkiaan noin 200 vastaajaa Kymen Sanomien Facebook-sivuilla, verkkosivuilla ja sähköpostitse. Vastauksia tuli ympäri Suomea, aina Oulusta saakka.
Deep Purple esiintyy Rockin’ Bastioni -festivaalilla Hamina Bastionissa perjantaina 20. heinäkuuta. Muut esiintyjät ovat brittiläinen Temperance Movement, ruotsalainen Bonafide ja kotkalaislähtöinen Mannerheim.
Kymen Sanomat haastattelee voittajia konsertti-iltana. Konsertin tunnelmia voit seurata verkkosivuillamme ja paperilehdestä.

Alla poimintoja kilpailuun tulleista vastauksista

”Lieneekö kukaan keksinyt sen
Nimen Deep Purple merkityksen
Yksi ainoastaan varmaa
Runosuonen sykkimään saa
Purppura lumoava, syvä
Sydämeen suoraan imeytyvä”

”Pakkohan se olisi joskus kuulla Morsen itsensä soittavan livenä Smoke on the waterin riffin. Jokaisen pikkupojan "eka riffi", joka opetellaan. Niin tais olla munki. "Muisteloretki" vaimon kanssa tietysti!”

”Olen osittain 70-luvulle jämähtänyt kuusikymppinen ei tanssilavoilla viihtyvä yksilö. Joskus niillä vuosikymmenillä levitettiin vihkosta, mihin sai keräillä bändien kuvia.
Mielestäni kaikki muut olivat huuhaata paitsi Deep Purple, josta oli jo aiemmin tullut nuoruuteni siihen asti ykkönen. Ensimmäinen C-kasettini oli Machine Head ja loput seurasivat LP:n muodoissa.
Vihkosen kuvassa pojat poseerasivat pitkine hiuksineen, nimineen ja syntymävuosineen. Opin kuvatekstit ulkoa, sittemmin päivämäärät unohtaen. Vahinko, että vihkonen on vuosien saatossa tiellä tietymättömissä.
Voi niitä juttuja idolieni naisseikkailuista. Minusta tuli mustis. Aivan kuin olisi jotain saumaa ollut, mutta siltä kai tänäkin päivänä nuoresta tytöstä tuntuu kun idolinsa "toiselle menettää". Tämä oli "raastavinta" Ian Gillanin kohdalla.
Olisi nastaa bailata nuoruuden biisien tahtiin vielä kerran näin naapuri kaupungissa ja upeassa Bastionissa.
P.S. Rustaan tätä perjantaina 13. päivä ja toivon sen olevan käänteinen enne tulevasta.”

”Olis mahtavaa lähteä fiilistelemään Deep Purplea sekä myös lämppäribändejä. Aikanaan sattumalta Mannerheimiin tutustuneena muistan solistin äänivarojen loksahduttaneen leukani ja meno oli muutenkin ikimuistoista.
Miten huimaa olisikaan päästä mukaan konserttiin, missä meno kiihtyy koko ajan ja ilta huipentuu Deep Purpleen, jonka vaiheita ja musiikkia olen seurannut 70-luvun teinivuosista alkaen. Nähdä Deep Purple livenä — kesän 2018 kohokohta, jonka varmasti muistaa, vaikka dementia iskisi!”

”En ole käynyt koskaan Haminassa, joten tässä olisi nyt hyvä tekosyy lähteä käymään siellä. Samoin yks frendi muutti taannoin Kotkaan, joten samalla reissulla voisi käydä myös katsomassa, miten avautuu kesäinen Kotka ulkopaikkakuntalaiselle.”

”Täytän 70 tänä vuonna, ja tässä olisi tosi hieno juhlamuisto minulle ja miehelleni. Vielä on virtaa.”

”Veisin poikani elämänsä ensimmäiselle rokkikeikalleen katsomaan Purplea, jotta fanius kenties periytyisi kolmannellekin sukupolvelle.”

”Olen ollut hyvin huolissani poikani musiikillisesta kehityksestä. Jotakin Keekkiä yms. on huoneesta kuulunut aiemmin. Nyt kehityksessä on ilmennyt muutos suotuisampaan suuntaan. Poika on jopa aloittanut kitaransoiton, ja Metallica soi. Haluaisin tukea tätä suotuisaa käännettä ja viedä pojan katsomaan tällaista legendaarista bändiä ja kuulemaan, mitä oikea rock on. Valitettavasti taloudellinen tilanne ei mahdollista lippujen ostamista. Voittolipuilla ehkä pelastettaisiin yksi nuori musiikilliselta turmiolta.”

”Aikoinaan nauhoitin stereofoonisena Purplen konsertin radiosta samalla kun kattelin mustavalkoisesta töllöstä meininkiä. Ajatus nähdä bändi väreissä olisi kokemus vailla vertaa.”

”Jo vuonna -82 salaa kuuntelin veljen lp:tä (kuoleman uhalla ei olisi saanut koskea). Nyt pääsisi ihan livenä filistelemään.”