Kunnanjohtaja Arto Ylönen kirmaa uimarannalla ”Miekineissä” — Miehikkälän kunta mainostaa ulkoilumahdollisuuksiaan humoristisella videolla — Katso video täältä!

Miehikkälän kunnanjohtaja Arto Ylönen mietti, mikä on sopivaa ja mikä ei ja halusi tehdä erilaisen markkinointivideon. — Ei elämä ole niin hirveän vakavaa.

Juhana Lappalainen

Miehikkälän kunnanjohtaja Arto Ylönen halusi tehdä erilaisen kuntavideon ja tuoda huumoria syksyyn. Arkistokuva.
Miehikkälän kunnanjohtaja Arto Ylönen halusi tehdä erilaisen kuntavideon ja tuoda huumoria syksyyn. Arkistokuva.

Miehikkälän kunnan vuosi sitten aloittaman Lähellä-sarjan toinen osa on julkaistu. Kunnan Facebookissa julkaistulla videolla vieraillaan Myllylammen ulkoilu- ja virkistysalueella, jolla sijaitsevat muun muassa tanssilava, Kiiston maja, frisbeegolfrata, uimala ja valaistu kuntorata sekä luontokuntosali.

Uusimmalla videolla pääosassa ovat uimaan pyrkivä kunnanjohtaja Arto Ylönen sekä uimavalvojaa esittävä Purhon näytelmäpiirin jäsen Atte Notkola. Kylmässä laiturilla hytisevä uimavalvoja miettii työnsä mielekkyyttä, kun kunnanjohtaja riemuitsee uimarannasta, jolla on kerrankin tilaa. Uimavalvoja muistuttaa Ylöstä, että rannalla ei saa esiintyä yläosattomassa uima-asussa, mutta ei hätää, ”Miekinit” pelastavat tilanteen.

— Videon aihe lähti sanaleikistä. Muistin, että on olemassa bikinimerkki Mikini ja siitä vääntyi suussani Miekini. Mietin, miten sitä voisi käyttää kuntamainoksessa. Samalla haastoin itseni ja mietin, mitä kunnanjohtaja voi tehdä mainosvideolla, mikä on sopivaa ja mikä ei.

Erilainen kuntavideo

Ylönen halusi kokeilla jotakin uutta.

— Kuntamainokset ovat yleensä niin faktapitoisia. Mutta ei elämä ole niin hirveän vakavaa ja halusimme tuoda vähän iloa ja huumoria tähän syksyyn ja tuoda Miehikkälää esille monella tavalla. Video piti alunperin kuvata touko- tai kesäkuussa, mutta sairastumisen ta, kertoo Ylönen.

Kunnanjohtaja kertoo, että videoita on tulossa lisää.

— Pari, kolme käsikirjoitusta odottaa vielä työstämistä.