Nyt se varmistui: Haminaan syntyy uusi historiafestivaali

Bastionin katoksen alle tulee ensi vuonna uusi historiafestivaali. MIekat, muurit ja musketit-festivaali on viiden päivän mittainen.
Bastionin katoksen alle tulee ensi vuonna uusi historiafestivaali. MIekat, muurit ja musketit-festivaali on viiden päivän mittainen.

Miekat, muurit ja musketit-historiafestivaalin järjestäminen Hamina Bastionissa ensi vuoden heinäkuussa on varmistunut. Haminan kaupunkikehitysvaliokunta hyväksyi torstaina kaupungin vetovoimapalvelujen esityksen viisipäiväisen tapahtuman toteuttamisesta ja Hämeen keskiaikatapahtumat oy:n tarjouksen festivaalin tuotannosta.

Ensi vuoden historiafestivaali on pilotti, jonka pohjalta ratkaistaan kehitetäänkö tapahtumasta joka toinen vuosi eli Hamina Taattoon välivuosina toistuva.

Festivaali rakennetaan kaupungin historian varaan, ja sen aikaskaala rakentuu keskiajalta 1800-luvun alkuun. Festivaalin ohjelmisto koostuu näytöksistä, työpajoista, erilaisilta konserteista ja yleisöluennoista. Päätapahtumat ovat maksullisia, mutta tarjolle on suunniteltu runsaasti myös ilmaisohjelmaa.

Tapahtuman arvioidut arvonlisäverottomat kustannukset ovat noin 190 000 euroa. Liikevaihtoa on 21 000 kävijällä on laskettu saatavan reilut 215 000 euroa. Hämeen keskiaikatapahtumat oy laskuttaa kaupunkia palveluistaan noin 26 000 eurolla.