Hamina aikoo ostaa varuskuntakerhon

Sari Tauru

Varuskuntakerho on historiallinen rakennus, jonka halutaan säilyvän muun muassa ravintolakäytössä. Myös muuta toimintaa siihen tarvitaan, jotta sen ylläpitokulut saadaan katettua.

Haminan kaupunki harkitsee Haminan Varuskuntakerhon ostamista Senaatti-kiinteistöiltä. Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhosen mukaan asia ratkaistaan kuluvan kevään aikana. Kiinteistön nykyinen vuokralainen Puolustusvoimat ja rakennuksen omistava Senaatti-kiinteistöt ovat sopineet kiinteistön vuokrauksen päättyväksi tämän vuoden lopussa. Senaatti-kiinteistöt pyrkii myymään omistamansa kiinteistöt, joilla ei ole valtionhallinnon toiminnoille käyttöä.

Muhosen mukaan kaupunki haluaa turvata historiallisen rakennuksen toiminnan myös tulevaisuudessa.

— Viimekädessä kaupunki pitää huolen siitä, että varuskuntakerho jatkaa toimintaansa vuodenvaihteen jälkeenkin. Semmoiset huhut, että Haminan Varuskuntakerho menee kiinni, eivät siis pidä paikkansa. Jos sen ravintola menisi kiinni, talon käynnistäminen uudelleen oli sen jälkeen ongelmallista. Haluamme turvata varuskuntakerhon toiminnan, koska se on niin oleellinen osa kaupungin imagoa ja varuskuntaa, Muhonen sanoo.

Muhosen mukaan kaupunki voi ostaa kiinteistön joko suoraan itselleen tai kiinteistöyhtiön lukuun. Lisää säännöllisiä kuluja kaupungille ei kiinteistöstä hänen mukaansa saa aiheutua, vaan sinne on löydettävä riittävästi vuokralaisia ravintolan lisäksi.

Mahdollisina taloon sijoittujina Muhonen mainitsee yritykset, kaupungin toimistot sekä Kumppanuustalon.

ANTTI-JUSSI LARVIO

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.