Tulevina vuosina Tervasaaren laitureihin uppoaa miljoonia

Kimmo Seppälä

Suunnitelmissa on, että Rampsinkarin nykyinen lahdelmassa sijaitseva vierasvenelaituri korvataan ponttonilaiturilla. Lisäksi rakennetaan aallonmurtaja ja vasemmalla näkyvään rantaliuskaan uusi laituri poijupaikoin.

Hamina aikoo tulevien vuosien aikana kehittää Tervasaaren alueen laitureita miljoonilla euroilla. Laiturialueen parantamisen yleissuunnitelma on torstaina Haminan kaupunkikehityslautakunnan käsittelyssä. Suunnitelmassa arvioidaan, että uusiin laitureihin ja nykyisten korjaamiseen tarvittava investointi on arvonlisäverottomana 5,4 miljoonaa euroa.

Suunnitelman mukaan nykyinen vierasveneille tarkoitettu Rampsinkarin rantalaituri muun muassa korvataan uudella veneaisoilla varustetulla ponttonilaiturilla. Uusi 18 poijupaikkaa käsittävä laituri on suunnitelmassa sijoitettu nykyiseen rantaliuskaan veneaseman ja vierasvenelaiturin väliin.

Viimeisin osuus Tervasaaren laiturialueen kehittämisessä ovat muiden laiturien täydelliset korjaukset veneasemalta pohjoiseen edeten. Laitureita on vahvistettava muun muassa paaluttamalla uudelleen ja niiden kansiosat on uusittava. Kaikkiaan peruskorjattavia laitureita on noin 410 metriä.

Yleissuunnitelma matkaa lautakunnasta kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi.

ANTTI-JUSSI LARVIO

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.