Kotilon päiväkodin työntekijällä Kotkan Hirssaaressa todettu perjantaina koronavirustartunta – Kymsote on yhteydessä altistuneiden lasten perheisiin viikonlopun aikana

Kymsote päättää päiväkodin mahdollisesta sulkemisesta viikonlopun aikana.

Tiina Mutila

Kuvituskuvassa infektiovastaanotolla koronatestausta.
Kuvituskuvassa infektiovastaanotolla koronatestausta.

Kotkan Hirssaaressa toimivan Kotilon päiväkodin työntekijällä on todettu koronavirustartunta perjantaina, tiedottaa Kymsote.

Päiväkodissa hoidossa olevien lasten vanhempia on tiedotettu asiasta. Kymsoten infektiotautien yksikkö on ollut yhteydessä myös päiväkodin henkilöstöön.

Tartuntaketjun ja altistuneiden kartoitus käynnistetään lauantaina. Päiväkodin mahdollisesta sulkemisesta päätetään Kymsotessa viikonlopun aikana.

Kymsoten infektiotautien yksiköstä otetaan viikonlopun aikana yhteyttä altistuneisiin perheisiin.

– Perheiden kannattaa pysyä rauhallisina ja noudattaa saamiaan ohjeita. Tiedotamme päiväkodin mahdollisesta sulkemisesta karanteeniajaksi heti kun Kymsote päättää asiasta. Pidämme hoidettavien lasten perheitä ajan tasalla, ja kerromme heti kun uutta kerrottavaa asiasta on, Kotkan kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Raili Liukkonen sanoo Kymsoten julkaisemassa tiedotteessa.

Syyskuun viimeisellä viikolla Linnoituksen päiväkodissa Haminassa todettiin koronavirustartunta hoidossa olleella lapsella.

Kommentoidut