Kuuma päivä uuvutti pojat soramontun pohjalle Summassa Haminassa — Pelastuslaitos auttoi pyöräretkellä olleet kaverukset ylös

Poikien kesäpäivä sai yllättävän käänteen, kun kuumuus uuvutti toisen seikkailijan voimat.

AOP

Porottava aurinko uuvutti pojat kesken pyöräretken Haminassa keskiviikkona. Arkistokuva.
Porottava aurinko uuvutti pojat kesken pyöräretken Haminassa keskiviikkona. Arkistokuva.

Kaksi alle 10-vuotiasta poikaa jäi kiipeliin soramontun pohjalle Summassa Haminassa keskiviikkona. Hätäkeskus sai ilmoituksen ihmisen pelastustehtävästä melko tarkalleen puoliltapäivin. Paikalle lähetettiin palokunta ja ambulanssi.

Pojat olivat lähteneet pyöräilemään ja päätyneet pyörineen loivaa rinnettä pitkin soramontun pohjalle. Kuuma päivä teki tepposet, eikä toisella pojista ollut voimia kiivetä soramontun pohjalta ylös. Poika ei myöskään jaksanut työntää pyöräänsä montusta ylös.

Hyväkuntoisempi poika jäi montun pohjalle ystävänsä seuraksi, ja kiipesi montusta pois omin avuin vasta palokunnan saapuessa paikalle. 

Päivystävä palomestari Ilpo Kopra kertoo, että kyseinen soramonttu ei yleensä ole poispääsemätön paikka, mutta kuumana päivänä sieltä ylös kiipeäminen vaatii voimia. Montun reunalta sen pohjalle on korkeuseroa noin 8-10 metriä, mutta reitti pohjalle ei ole jyrkkä, vaan hyvin loiva.

Ensihoito totesi poikien olevan tarpeeksi hyvässä kunnossa, jotta heidät voitiin päästää pyörineen kotimatkalle.