Kaupunki reagoi Karhuvuoren nuorten viestiin: rikkoutuneet katuvalaisimet korjataan

Raimo Eerola

Karhuvuoren koulun 70 kahdeksasluokkalaista toteuttivat ja kuvasivat kaupunginosaa elävöittäviä oikeita tekoja. Videot esiteltiin "ensi-illassa" Karhuvuoren koululla perjantaina.
Karhuvuoren koulun 70 kahdeksasluokkalaista toteuttivat ja kuvasivat kaupunginosaa elävöittäviä oikeita tekoja. Videot esiteltiin "ensi-illassa" Karhuvuoren koululla perjantaina.

Karhuvuoren koulun 8.luokkalaiset pistivät töpinäksi tällä viikolla.

Koulun 70 oppilasta lähtivät ideoimaan keinoja kaupunginosan kehittämiseksi. Eikä toiminta jäänyt tyhjäksi puheeksi: ideat toteutettiin, kuvattiin ja esiteltiin.

Gutsy Go Karhuvuori -projektin puitteissa on siivottu ympäristöä, leikitetty päiväkodin lapsia, tuotu iloa palvelutalon asukkaille, viety turvapaikanhakijoita grillaamaan, murrettu kaupunginosaan liittyviä myyttejä ja niin edelleen.

Karhuvuoren teot saivat paitsi medianäkyvyyttä myös vastauksen kaupungilta. Kehitysjohtaja Terhi Lindholm lähetti koululle videotervehdyksen.

— Halusin tuoda esille sen, että nuoret on huomattu ja heidän toiminta on tärkeää. Nuoret ovat aktiivisesti panostaneet alueen kehittämiseen.

Ainakin yhteen konkreettiseen huoleen, pimeisiin katuvaloihin, on tulossa parannus.

— Nuorten tuoma viesti on otettu vakavasti. Rikkoutuneet valaisimet on tarkoitus korjata, Lindholm sanoo.

Projektissa työstetyt videot tulevat myöhemmin nähtäville muun muassa Gutsy Median Youtube-kanavalle.

Mikä Gutsy Go?

Hanke, jossa nuoret vaikuttavat kaupunginosan ilmapiiriin ja ihmisten hyvinvointiin.

Tuekseen nuoret saavat nuorisotyön ja median tekijöitä. Nuoret kuvaavat projektit ja ne jaetaan sosiaalisessa mediassa.

Gutsy Go Karhuvuori toteutettiin yhteistyössä Kotkan kaupungin, Kotkan nuorisotoimen, Gutsy Median ja Suomen Nuorisotutkimusseuran kanssa.

Pekka Kimpanpää

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.