Joulu tulee taas Hamina Bastioniin ensi viikonloppuna — Linnoituksen pihamaalla kirmaavat jouluponitkin

Tuuli Jääskelainen

Wanhan holviston joulussa pääsee tonttulakkeihin pukeutuneiden ponien selkään. Perinteinen joulutapahtuma pidetään Hamina Bastionissa 9.—10. joulukuuta.

Idylliseen joulutunnelmaan pääsee virittäytymään Haminassa ensi viikonloppuna, kun Bastionissa järjestetään perinteinen Wanhan holviston joulu -tapahtuma. Koko perheen joulutori tarjoaa tuttuun tapaan monenlaista ohjelmaa.

Linnoituksen holvistoihin ja ulkotorille saapuu käsityöläisiä, erikoistuotteiden myyjiä sekä perinteisiä markkinamyyjiä eri puolilta Suomea. Tarjolla on muun muassa käsitöitä, leivonnaisia, joulukoristeita, -lahjatavaroita, keramiikka- ja puutöitä, taottuja sisustusesineitä, taidetta ja lampaanvillatuotteita.

Linda Varoma

Joulupukki ja muori ovat Wanhan holviston joulun vakiovieraita.

Tapahtuma alkoi vuonna 2003

Ulkoalueella voi tutustua esimerkiksi eläinpihan ystäviin ja jouluponeihin tai katsoa Muumien talvisen shown. Pukinpajassa voi kokeilla kiltteyskonetta tai kirjoittaa kirjeen joulupukille.

Paikalla ovat tietysti myös joulupukki, joulumuori ja tontut. Tunnelmaholvissa pidetään Aapeli-tontun vetämiä tonttukouluja sekä teatteriesityksiä.

Wanhan holviston joulu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003. Se on 15 vuodessa kasvanut yhdeksi Etelä-Kymenlaakson suurimmaksi joulunajan myyntitapahtumaksi.

Wanhan holviston joulu Hamina Bastionissa lauantaina ja sunnuntaina 8.—9.12. kello 10—16.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset