Kysyntä ohjaa - isot vuokra-asunnot pilkotaan pieniksi

Kotkan Asunnot päätyi uudistukseen, koska isoja asuntoja ei vuokrata. Asuntotukea voi saada, mikäli asunto on normien kokoinen.

Raimo Eerola

Matti Heinonen ja Tarja Suortti Kotkan Asunnoilta esittelevät hissin rakentamista porraskäytävään. Kohde on Kymenlaaksonkatu 28 A.

Keskustat vetävät vuokralaisia. Kotkan Asunnot Oy:n vuokra-asuntoja kysytään eniten Kotkansaaren lisäksi Karhulan keskustasta. Sijainnin lisäksi vuokra-asunnon etsijää kiinnostaa hissillinen ja parvekkeellinen huoneisto. Esimerkiksi oma sauna ei ole enää vuokraajalle niin tärkeä.

— Yhtiön linjaus on, ettemme rakenna enää isoja asuntoja. Niitä meillä on jo. Esimerkiksi Karhuvuoressa on vapaita perhekolmioita taloissa nopeasti saatavilla, kertoo Kotkan Asuntojen kiinteistöpäällikkö Tarja Suortti.

Hakijoiden ruokakunnan keskimääräinen koko on kaksi henkeä.
— Asuntoneliöissä ollaan tarkkoja, sillä kukaan ei halua maksaa turhista neliöistä. Lisäksi liian iso asunto syö vuokra-asunnon tukimuotoja. Esimerkiksi Kela asettaa ruokakunnan asumismenoiksi rajat perheen pääluvun mukaan, Suortti sanoo.

Issu Huovinen

Issu Huovinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet