Osolan uusi EP syntyi kotiseuturakkaudesta —  katso video!

Kotkalainen iskelmärock-yhtye Osola on julkaissut uutta musiikkia. Bändiltä ilmestyi kolme kappaletta sisältävä EP-levy, Yhdessä ikuisii, viime keskiviikkona.

Laulaja Petri Osola kertoo, että uudella digijulkaisullaan ryhmä jatkaa tutulla tyylillään. Hänen mies ja kitara -hengessä säveltämiään lauluja on täydennetty sähkökitaravetoisilla sovituksilla.

— Soitamme suomenkielistä pop-rockia iskelmävivahteella.

Bändin keulakuvan mukaan uusi äänite on paikallinen teos. Biisit ovat syntyneet kotiseuturakkaudesta. Tarinallisten tekstien keskiössä on Kotka. Esimerkiksi kappale Niobe kertoo vuonna 1944 Hallan ja Hietasen välille uponneesta saksalaisesta ilmatorjunta-aluksesta.

— Vaarini oli Sunilan poikia. Hän kertoi hyppineensä lapsena uimaan uponneen aluksen päältä. Monissa kappaleissa nousee paikallisuus esille. Lauluntekijänä minun on helpompi keksiä lyriikkaa tutusta ympäristöstä.

Kotipaikka näyttäytyy myös EP:n nimikkobiisistä julkaistulla videolla, joka on kuvattu syksyisessä Kotkassa meren äärellä. Hidastuskuvaa hyödyntävän videon teki Markus Rask, joka ohjasi myös yhtyeen Love-musiikkivideon viime vuonna.

Levyn äänityksestä, miksauksesta ja masteroinnista vastasi kotkalainen Teemu Aalto Studio Oy Korkeakoskelta. EP:n julkaisija on Haminian Sounds.

Osolan esikoisalbumi Kulkukurien kaupunki ilmestyi vuosi sitten. Laulajan mukaan hyvän vastaanoton saanut levy on käynyt kaupaksi muun muassa yhtyeen keikoilla.

— Olemme saavuttaneet tunnettavuutta etenkin Kotkassa.

Hän kuitenkin korostaa, että hyvän musiikin tekeminen on menestystä tärkeämpää.

— Teemme tätä tosissamme harrastuksenomaisesti.

Osolan uuden EP:n julkaisukeikka Kotkassa Jaakko V:ssä lauantaina kello 22.

Lisätietoa bändin Facebook-sivuilta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat