Aleksi Leppä jatkoi ennätystehtailua — ”Ammunta on ollut hyvää koko kevään ajan”

Jukka Lehtoranta

HAS:n Aleksi Leppä jatkoi ennätystehtailuaan Azerbaidzhanin Gabalassa.
HAS:n Aleksi Leppä jatkoi ennätystehtailuaan Azerbaidzhanin Gabalassa.

Vuoden viimeinen ampumaurheilun maailmancup päättyi tiistaina Azerbaidzhanin Gabalassa. Päätöspäivän parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Aleksi Leppä, joka oli teki ennätyksensä 50m pienoiskiväärin asentokilpailussa ja sijoittui 20:nneksi. Hän sivusi eilisessä karsintakilpailussa ennätystään 1166, mutta kohensi sitä tänään neljällä pisteellä 1170:een (polvi 387+makuu 396+pysty 387). Finaaliraja oli kolme pistettä parempi eli 1173.

— Gabalan kisat menivät kyllä tosi hyvin. Ammunta on ollut hyvää koko kevään ajan, mutta on vain ollut suuria ongelmia omien aseitten ja paukkujen kanssa. Nyt kun pääsin ampumaan Annika Sihvosen pienoiskiväärillä ja siinä hyvin käyvällä paukulla, niin alkavat tulokset näkyä, Leppä kertoi tiedotteessa tyytyväisenä.

— Tänään oli vähän polvessa ongelmia, enkä oikein saanut rentoa ja hyvää asentoa, ja ammunta oli aika taistelua. Makuu kulki hyvin lopussa, ja pysty oli tänään hyvää. Jos olisin ampunut pisteen paremmin, niin olisin ollut taas siellä sijoilla 11-14, Leppä viittasi edellisiin lajeihinsa.

Kilpailun voiton vei Unkarin Istvan Peni, joka ampui finaalissa tuloksen 1182.

Antti-Jussi Korhonen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.