Anu Kuusela perää työtodistustaan aluehallintoviraston kautta — Kotkan Julkiset kiinteistöt Oy haluaa kierrättää todistuksen oman ja Backstaffin hallituksen hyväksyttävänä

Linda Varoma

Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n entinen toimitusjohtaja Anu Kuusela odottaa yhä työtodistustaan.
Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n entinen toimitusjohtaja Anu Kuusela odottaa yhä työtodistustaan.

Kotkan Julkiset kiinteistöt Oy:n hallituksen erottama toimitusjohtaja Anu Kuusela on tehnyt aluehallintovirastolle työsuhdeasioiden valvontapyynnön, koska hän on mielestään joutunut odottamaan kohtuuttoman kauan työtodistusta ja irtisanomisilmoitustaan.

Kuusela pyysi Jukin hallitukselta työtodistusta ja irtisanomisilmoitusta sähköpostitse 4. marraskuuta ja silloin hänen pyyntöönsä ei vastattu. Kuusela esitti pyynnön uudestaan maanantaina 18. marraskuuta ja pyysi toimittamaan asiakirjat tähän päivään mennessä.

Jukin hallituksen puheenjohtaja Pekka Posti vastasi Kuuselalle sähköpostitse, että Kuuselan pyytämät dokumentit käsitellään ja allekirjoitetaan Juki Oy:n ja Backstaff Oy:n hallituksen kokouksissa ja postitetaan sen jälkeen hänelle. Jukin hallitus kokoontuu tänään tiistaina ja Backstaffin hallitus huomenna 20. marraskuuta.

Kohtuuton viive

Kuusela pitää asiakirjojen toimittamisen viivettä kohtuuttomana. Postilakko viivästyttää niiden toimittamista yhä edelleen, kun asiakirjat ovat toimitettavissa sähköisesti tai jätettävissä noudettaviksi.

— Työtodistuksen saanti on työsopimuslailla turvattu oikeus ja olen tehnyt aluehallintovirastoon työsuhdeasioiden valvontapyynnön tänään tiistaina. Olen pyytänyt suppeaa työtodistusta, jonka sisällössä ei ole hallituksen käsittelyä edellyttäviä asioita.

Työsuhteen päättymisen jälkeen työtodistusta voidaan tarvita useisiin eri tarkoituksiin

— Nyt syntynyt viive aiheuttaa minulle seuraamuksia sekä taloudellisesti että asianhoidollisesti, mutta eniten olen huolissani hallintotavasta, joka haittaa tai estää ihmisiä vaikuttamasta omaan tilanteeseensa, kommentoi Kuusela.