Osa Juha Vainion kadun kiveyksestä sortui viikonlopun myrskyssä – Puistotyöpäällikkö Ari Väisänen:"Arvioimme myrskyn voiman väärin"

Korjaustöiden yhteydessä paikalle tuodaan muun muassa suurempia kiviä ja kiveysalue saattaa vähän kaventua.

Marjut Lauronen

Myrsky vaurioitti kiveystä Juha Vainion kadulla Kotkassa.
Myrsky vaurioitti kiveystä Juha Vainion kadulla Kotkassa.

Myrsky aiheutti tuhoa Juha Vainion kadulla viikonloppuna. Tuuli ja tyrskyävä merivesi söivät maata kadun reunoilla olevan kiveyksen alta ja osa kiveyksestä sortui esimerkiksi kadun reunassa olevien penkkien ympäriltä. Maan katoaminen kivien alta sai myös suuremmat reunuskivet vajoamaan pois paikoiltaan.

– Näin viikonloppuna myrskykuvia Facebookissa ja arvasin, että jotakin tuhua on tullut. Kävin heti aamulla katsomassa, miltä rantakadulla näyttää. Kiviä oli sortunut paikoiltaan. Niin kävi myös edellisen myrskyn yhteydessä, toteaa puistotyöpäällikkö Ari Väisänen Kotkan kaupungin puistotoimesta.

Myrskyn voima yllätti

Väisänen kertoo, että kiveykset on rakennettu normaalisti.

– Ilmeisesti emme ole osanneet arvioida myrskyn voimia oikein.

Myös jotkut istutusalueet olivat sortuneet.

– Meidän täytyy ilmeisesti muuttaa joitakin asioita sillä alueella, tuoda sinne isompia kiviä pienempien tilalla, ja niin edelleen. Voi olla, että se kaventaa hieman kiveysaluetta nykyisestä. Parissa päivässä saamme tuotua paikalle maata ja kiviä, mutta betonikivien laittaminen jää myöhemmäksi, koska meillä on tässä kolme pitkää sairaslomaa päällä, toteaa Väisänen.

Marjut Lauronen

Suuretkin kivet liikkuivat pois paikoiltaan, kun myrskyn pärskeet söivät maata niiden alta.
Suuretkin kivet liikkuivat pois paikoiltaan, kun myrskyn pärskeet söivät maata niiden alta.