Vellamossa huhtikuussa pop up -näyttely muistisairaudesta

Raimo Eerola

Merikeskus Vellamossa avautuu näyttely, jossa käsitellään muistisairauksia.

Toimittaja Tuula Rajavaara on jo usean vuoden ajan koonnut aineistoa muistisairautta sairastavan äitinsä Aili Rajavaaran kanssa. Äidin ja tyttären kokemuksia on koottu Ylen tuottamaan Olen jossain -kiertonäyttelyyn.

Äiti ja tytär ovat keksineet erilaisia tapoja yhä oudommaksi muuttuvan arjen hallitsemiseksi. Kun lähimuistia ei ole, arki muuttuu absurdiksi ja saa tragikoomisia piirteitä. Näyttelyssä on esimerkiksi esillä valokuvia Ailin arjesta.

Näyttelyn kävijät voivat osallistua näyttelyyn jakamalla omia muistisairauteen liittyviä kokemuksia elämästään. Tarinan voi liittää kiertonäyttelyyn verkkosivuston kautta täältä.

Kiertonäyttelyyn liittyy myös Ylen nettisivulta löytyvä radiodokumentti Olen jossain.

Olen jossain, pop-up -kiertonäyttely muistisairaudesta alkaa merikeskus Vellamossa 4. huhtikuuta. Viimeinen näyttelypäivä on 27. huhtikuuta. 24. huhtikuuta Yle esittää TV1-kanavalla aiheeseen liittyvän dokumenttielokuvan.

Marjo Latvanen

Marjo Latvanen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet