Kotkan Asunnot Oy on myynyt Pahkakadulta kolme kerrostaloa kiinteistösijoittajille – Vuokrasopimukset siirtyvät uudelle omistajalle entisin ehdoin

Frik Profit Oy aikoo kunnostaa Pahkakatu 3–7:n asuntoja aina sitä mukaa kuin ne vapautuvat.

Raimo Eerola

Kotkan Asunnot Oy on myynyt kolme kerrostaloa Ristinkallion Pahkakadulta kiinteistösijoittajille. Arkistokuva.
Kotkan Asunnot Oy on myynyt kolme kerrostaloa Ristinkallion Pahkakadulta kiinteistösijoittajille. Arkistokuva.

Kotkan Asunnot Oy on myynyt kolme omistamaansa kerrostaloa kiinteistösijoittajille. Myydyt kerrostalot sijaitsevat Ristinkalliolla Pahkakadulla, katunumeroissa 3–7.

Kyseiset talot olivat kiinteistönvälittäjällä avoimessa tarjouskaupassa kesästä saakka. Kaupasta sovittiin tänään.

Pahkakatu 3, 5 ja 7 muodostavat vastedes asunto-osakeyhtiö Kotkan Pahkapuiston. Sen pääomistaja on paikallinen kiinteistösijoitusyhtiö Frik Profit Oy. Lisäksi osakkaina on piensijoittajia.

– Olemme tyytyväisiä, että taloille löytyi uusi paikallinen omistaja ja asukkailla on mahdollisuus jatkaa asumista omissa kodeissaan, kertoo Kotkan Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Juha Tiitta.

Uudet omistajat kunnostavat asuntoja

Nyt myydyt kerrostalot ovat valmistuneet vuosina 1972–74. Niissä on yhteensä 78 asuntoa, joista valtaosa on tällä hetkellä vuokrattuna. Vuokrasopimukset siirtyvät uudelle omistajalle entisin ehdoin, ja huoneistot säilyvät tulevaisuudessakin vuokrauskäytössä. Uudet omistajat kertovat aikovansa kunnostaa asuntoja aina sitä mukaa kuin niitä vapautuu.

– Kohdetta tullaan kunnostamaan ja kehittämään sekä näin tarjoamaan jatkossakin hyvää asumista Ristinkalliolla, kertoo Frik Profitin hallituksen puheenjohtaja Verneri Friman.

Pahkakatu 11:ssä talo on jo lähes purettu

Kotkan Asunnot Oy on aiemmin tänä vuonna kertonut purkavansa kaksi kerrostaloa Ristinkallion Pahkakadulta. Juha Tiitan mukaan Pahkakatu 11:ssä sijaitsevan talon purkutyöt ovat jo edenneet pitkälle. Pahkakatu 9:n talo puretaan ensi vuonna.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset