Näin korona kiihtyi Kymenlaaksossa – Katso grafiikasta, kuinka maakunta siirtyi muutamassa viikossa perustasosta kiihtymisvaiheeseen

Keskiviikkona Kymsote tiedotti koko maakunnan siirtyneen kiihtymisvaiheeseen. Kiihtymisvaiheessa muun muassa tartuntojen ilmaantuvuus kasvaa ja ajoittain esiintyy paikallisia sekä alueellisia tartuntaketjuja.

Risto Aalto

Tartuntamäärät lähtivät nousuun lokakuun puolivälin jälkeen. Arkistokuva koronavirustestistä.
Tartuntamäärät lähtivät nousuun lokakuun puolivälin jälkeen. Arkistokuva koronavirustestistä.

Kymsoten mukaan Kymenlaaksossa on todettu tähän mennessä 297 koronavirustartuntaa. Oheisesta grafiikasta näkee, kuinka tartuntojen määrä on kehittynyt loka–marraskuussa. Kymenlaakso oli kuukausi takaperin koronaepidemian luokittelussa alimmalla tasolla eli perustasolla. Perustaso vastaa Suomen tautitilannetta keskikesällä 2020.

Juha Rika

6754114.jpg

Tartuntamäärät lähtivät nousuun lokakuun puolivälin jälkeen. Kymsote julisti Kouvolan kaupungin kiihtymisvaiheen alueeksi marraskuun alussa. Kiihtymisvaiheessa muun muassa tartuntojen ilmaantuvuus kasvaa ja ajoittain esiintyy paikallisia sekä alueellisia tartuntaketjuja. Keskiviikkona Kymsote tiedotti koko maakunnan siirtyneen kiihtymisvaiheeseen.

Jos tilanne pahenee, seuraavaksi on edessä leviämisvaihe. Siinä tauti leviää väestössä entistä laajemmin ja esimerkiksi sairaalahoidon tarve kasvaa voimakkaasti. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan leviämisvaiheessa ovat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

THL:n mukaan Kotkassa on todettu tähän mennessä yhteensä 77 tartuntaa, Haminassa 36, Virolahdella viisi ja Kouvolassa 196.

THL:n ja Kymsoten luvut eroavat jonkin verran toisistaan erilaisesta tilastointitavasta johtuen.

Luetuimmat