Kaksi iltaa kuolemasta — Kotkan seurakuntakeskuksessa kuullaan muun muassa palomiesten ja lääkäreiden suhteesta kuolemaan

Kustantamo S & S

Kaksi omaa lastaan menettänyt Mari Pulkkinen on väitellyt ja kirjoittanut suomalaisten surusta.
Kaksi omaa lastaan menettänyt Mari Pulkkinen on väitellyt ja kirjoittanut suomalaisten surusta.

Maaliskuun kahtena viimeisenä keskiviikkona Kotkan seurakuntakeskuksessa keskustellaan kuolemasta ja surusta. Kotka-Kymin seurakunnan järjestämien Kerran elämässä — kaksi iltaa kuolemasta -tapahtumien teemoina ovat ”Suomalainen kuolema ja ”Minäkin kuolen”.

20. maaliskuuta pidettävän tilaisuuden alustajina toimivat filosofian tohtori Mari Pulkkinen ja pelastuspäällikkö Ilpo Tolonen.

Mari Pulkkisen aiheena on hyvä kuolema ja hyvä suru. Pulkkinen on humanisti ja uskontotieteilijä, joka on käsitellyt suomalaista surua muun muassa väitöskirjassaan sekä vuonna 2017 ilmestyneessä kirjassaan Surun sylissä (Kustantamo S & S).

Kymenlaakson pelastuslaitoksen päällikkö Ilpo Tolonen puolestaan kertoo palomiesten työssään kohtaamista kuolemantapauksista ja niiden koskettavuudesta.

Lääkärin näkökulma kuolemaan

Ensi viikon tilaisuuden alustajina ovat saattohoitokouluttaja Tapio Pajunen ja geriatrian erikoislääkäri Katri Laitinen. Yhteisvastuun keräysjohtajanakin toimiva Pajunen pohtii elämän rajallisuutta ja sitä, miten kuolevaa ja tämän läheisiä voi tukea. Laitinen tuo lääkärin näkökulman kuolemaan.

Molempina iltoina kuullaan teemaan liittyvää musiikkia kanttori Matti Vaakanaisen esittämänä. Kaikille avoimiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Kerran elämässä -tilaisuudet Kotkan seurakuntakeskuksessa keskiviikkona 20. ja 27. maaliskuuta kello 18.

Luetuimmat