Nuorta kotkalaispariskuntaa syytetään laajasta huumekaupasta – valtiolle vaaditaan satoja tuhansia euroja ja yli miljoonan euron edestä bitcoineja

Kotkassa asuneen nuoren pariskunnan epäillään pyörittäneen laajaa huumekauppaa netissä vuosina 2014–2016. Asiaa käsiteltiin tänään Kymenlaakson käräjäoikeudessa Kouvolassa.

Syyttäjän mukaan vuonna 1991 syntynyt mies ja vuonna 1993 syntynyt nainen toivat maahan, pitivät hallussaan ja käyttivät tai myivät yli 20 kiloa marihuanaa, yli 10 000 lappua LSD:tä, noin 28 000 ekstaasitablettia ja 9 kiloa kidemuotoista ekstaasia.

Lisäksi heidän epäillään myyneen pienempiä määriä DMT-nimistä hallusinogeeniä ja huumeena käytettävää nukutuslääkettä ketamiinia. Syyttäjä vaatii kummallekin 12 vuoden vankeusrangaistusta.

Syytettynä on myös kolme kotkalaista miestä, joiden epäillään osallistuneen eri tavoin huumekauppaan, aineiden säilytykseen tai käyttöön. Syyttäjä vaatii yhdelle heistä seitsemän vuoden ja toiselle kahden vuoden vankeutta. Kolmannelle hän esittää yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdollista vankeutta sekä yhdyskuntapalvelua.

Ensimmäisen miehistä epäillään osallistuneen 16 marihuanakilon ja 5000 ekstaasitabletin käsittelyyn. Häntä sekä päätekijöiksi epäiltyä pariskuntaa vaaditaan yhteisvastuullisesti korvaamaan valtiolle 260 000 euroa rikoshyötynä. Pariskunnalta vaaditaan lisäksi 200 000 euroa.

Heiltä syyttäjä vaatii myös 886:ta bitcoinia. Nykyarvoltaan summa vastaa Coindesk-sivuston mukaan noin miljoonaa euroa.

Tiistain oikeusistunto kesti poikkeuksellisen kauan. Syytekohtia käytiin läpi lähes 30. Pelkästään istunnon aloittava syytteiden luku kesti noin kaksi tuntia. Oikeus ratkaisee asian myöhemmin kansliatuomiona.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.