Kolme päivää aikaa - miten Karhuvuoren koulun oppilaat muuttavat kaupunkia paremmaksi?

Raimo eerola

Karhuvuoren koulu kasiluokkalaiset ahkeroivat tällä viikolla yhteisen hyvän eteen.

Karhuvuoren koulun 8.luokkalaiset ideoivat kaupunkia piristäviä toimia tällä viikolla.

Gutsy Go -tapahtumassa nuoret luovat kymmenen uutta ja rohkeaa ideaa, joilla he vaikuttavat kaupunginosansa ilmapiiriin ja ihmisten hyvinvointiin. Oppilailla on kolme päivää aikaa muuttaa omaa kaupunkiaan paremmaksi.

Ideat eivät jää vain puheeksi, vaan nuoret auttavat alueensa ihmisiä konkreettisilla teoilla ja kuvaavat ne. Viikon päätteeksi he jakavat kuvaamansa projektit mediassa ja somessa.

— Jos viikko synnyttää yhdenkin idean, joka ei auta pelkästään Karhuvuorta, vaan jonka voi ottaa käyttöön muuallakin Suomessa, olemme onnistuneet, kertoo Gutsy Median Veera Ikonen, yksi hankkeen kehittäjistä.

Tuekseen nuoret saavat tiimin, johon kuuluu 20–30-vuotiaita nuorisotyön osaajia sekä median tekijöitä.

Gutsy Go on mukana Vuosisadan rakentajat -haastekilpailun finaalissa. Kilpailu etsii merkittäviä ideoita nuorten yhteiskunnallisen osallisuuden lisäämiseksi Suomessa.

Gutsy Go Karhuvuori toteutetaan yhteistyössä Kotkan kaupungin, Kotkan nuorisotoimen, Gutsy Median ja Suomen Nuorisotutkimusseuran kanssa.

Pekka Kimpanpää

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.