Kaakon kaksikko laaditutti toimintaohjeet, jotta osataan toimia epäiltäessä sisäilmaongelmaa

Miehikkälän ja Virolahden kuntien henkilöstölle teetettiin opas sisäilmaongelmien havaitsemiseen. Samalla ohjeistetaan, mitä tulee tehdä ongelmien ilmaantuessa.

Miehikkälä ja Virolahti ovat laadituttaneet henkilöstölleen ohjeistuksen miten toimia sisäilmaongelmia epäiltäessä. Ohjeet on hankittu oululaiselta PHK Oy:ltä, mutta niiden laadinnassa on tehty yhteistyötä muun muassa Kymijoen Työterveys Oy:n kanssa.
Toimintaohjeissa vastataan kysymyksiin, kuinka menetellä, kun kiinteistössä havaitaan vesivuoto, epäillään kosteusvauriota tai sisäilman sisältävän epäpuhtauksia ja kun henkilöstö oireilee.

Ohjeet

tutuiksi

kaikille

Ohjeistuksesta on pyritty laatimaan yksiselitteinen ja yksinkertainen. Toimintaohje tulee esille molempien kuntien kaikissa työyksiköissä ja esimiehet käyvät ohjeet läpi omien alaistensa kanssa. Ohjeiden mukaan työsuojelupäällikkö on keskeinen vastuu- ja yhteyshenkilö sisäilmaongelmissa. Työsuojelupäällikkö myös asettaa tarvittaessa kiinteistökohtaisen sisäilmaongelmatyöryhmän.
Molempien kuntien kunnanhallitukset hyväksyivät ohjeet maanantaina.

Ohjeistus myös

kunnossapitoon

Kunnat ovat laadituttaneet myös kiinteistöjen kunnossapidon ja energiatalouden periaatesuunnitelman. Suunnitelmassa on kuvattu kiinteistöjen kunnonhallinnan tavoitetaso ja luotu ohjeet kunnossapidon ja energiatalouden hallintaan. Periaatesuunnitelma sai molempien kuntien kunnanhallitusten hyväksynnän niin ikään maanantaina.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.