Kotkassa kampanjoidaan vanhukset ulkoilemaan — Vapaaehtoiset voivat ilmoittautua hoivakoteihin ulkoiluavuksi

Kampanjaan voi haastaa myös yhdistyksiä, seuroja tai koululuokkia.

AOP

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Kotkassa on alkanut Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja. Se kestää lokakuun 10. päivään saakka.

Kampanjan tavoitteena on, että mahdollisimman moni kotkalainen vanhus pääsisi nauttimaan syysilmasta ulkosalla.

Kampanjan järjestäjät toivovat, että kotkalaiset veisivät ikääntyneitä tuttaviaan tai sukulaisiaan ulkoilemaan. Myös hoivakodeilla ulkoillaan.

Hoivakotiulkoiluihin liittyen kaivataan vapaaehtoisia ulkoiluavuksi. Hoivakotien ulkoiluajat löytyvät www.vapaaehtoistyo.fi/kotka-sivustolta.

Haastetaan muitakin vanhusten ulkoiluseuraksi

Mukaan kampanjaan voi haastaa vaikkapa yksityishenkilöitä, yhdistyksiä, yrityksiä, seuroja tai koululuokkia. Haastaminen tapahtuu kampanjan Vie Vanhus Ulos Kotkassa -Facebook-tapahtumassa.

Haasteeseen vastanneiden kesken arvotaan Kotka-aiheinen tuotepaketti kampanjan jokaisella viikolla eli torstaisin 19. ja 26. syyskuuta sekä 3. ja 10. lokakuuta.

Kampanjan aikana ulkoilut rekisteröidään Ikäinstituutin verkkosivuilla. Hoivakodeissa tapahtuvat ulkoilut lisätään ulkoilutilille siellä. Muut kuin hoivakodeissa tapahtuvat ulkoilut kirjataan tilille osoitteessa www.vievanhusulos.fi. Siellä osiosta yhteisöjen ulkoilu löytyy Kotkan ulkoilut.

Ulkoilusta voi kertoa myös Facebook-tapahtumassa. Jos Facebook-maailma on vieras, ulkoilusta voi kertoa Kotkan kaupungin osallisuuskoordinaattorille (saila.piipari-huovila@kotka.fi tai p. 040 185 3285), joka vie ulkoilut rekisteriin.