Mopoista tavallista enemmän ilmoituksia poliisille kesän aikana — tehovalvonnassa poliisi kohtasi pääasiassa kunnossa olevia menopelejä

Tehovalvonnassa Kotkassa, Haminassa ja Pyhtäällä poliisi tapasi 45 mopolijaa.

Raimo Eerola

Kuluvana kesänä tehtiin aikaisempaa vuotta enemmän ilmoituksia häiritsevästä mopoilusta. Arkistokuva.
Kuluvana kesänä tehtiin aikaisempaa vuotta enemmän ilmoituksia häiritsevästä mopoilusta. Arkistokuva.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos sai kesän aikana hätäkeskuksen kautta poikkeuksellisen paljon ilmoituksia häiritsevästä mopoilusta.
Mopoilusta ilmoitettiin 1. huhtikuuta ja 20. elokuuta välisenä aikana poliisille kaikkiaan 51 kertaa, kun edellisvuonna ilmoituksia kertyi samalla aikavälillä 45. Palautetta on tullut myös palautepostin ja puhelimen välityksellä.

Suurin osa palautteesta on koskenut mopojen kovaäänisyyttä, vauhtia ja mopoilua kielletyillä alueilla. Poliisin mukaan yksi syy lisääntyneille ilmoituksille on kuuma kesä, jolloin ihmiset ovat pitäneet ikkunoita entistä enemmän auki.

Poliisi järjesti mopoilijoiden valvontatapahtuman Kotkassa, Haminassa ja Pyhtäällä perjantai-iltana 31. elokuuta. Illan aikana poliisi tapasi yhteensä 45 mopoilijaa.
Mopot olivat pääosin kunnossa. Varuste- ja kuntopuutteista poliisi kirjoitti tehovalvonnassa neljä sakkoa. Yhdestä moposta otettiin kilvet huonon kunnon takia. Poliisi neuvoi ja antoi kehotuksia rengas- ja valoasioissa, rekisterikilpien oikeasta asennosta ja asiallisista kokoontumispaikoista sekä syksyisistä ajo-olosuhteista.

Kaakkois-Suomen poliisin mukaan varuste- ja kuntopuutteiset mopot ovat riski kuljettajalle ja muille tiellä liikkujille. Poliisi kehottaakin mopoilijoita ja heidän vanhempiaan käymään läpi mopoiluun liittyvää säännöstöä sekä viritetystä tai viallisesta moposta koituvia rangaistuksia.

Uusimmat uutiset