Kotkan ja Haminan seudulle 108 000 euroa etsivään nuorisotyöhön

Linda Varoma

Rannikkopaja työllistää nuoria esimerkiksi ravintola Kalarantaan Kotkassa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt noin 3,7 miljoonaa euroa valtionavustusta etsivään nuorisotyöhön. Avustusta myönnettiin 57 organisaatiolle Uudellamaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa.

Kotkan—Haminan seudun koulutuskuntayhtymälle myönnettiin 108 000 euron avustus.

Määrärahalla on tarkoitus palkata etsivän nuorisotyön tekijöitä kuntien, koulutuksen järjestäjien sekä muiden nuorten kanssa töitä tekevien yhteisöjen palvelukseen. Edelliseen vuoteen verrattuna henkilötyövuodet lisääntyvät kuudella.

Etsivä nuorisotyö on suunnattu sellaisille nuorille, jotka ovat jäämässä tai ovat jo jääneet opiskelun ja työelämän ulkopuolelle. Etsivän nuorisotyön tekijä auttaa nuorta tulevaisuuden suunnittelussa ja arjenhallinnassa. Hän myös ohjaa nuorta sellaisten palvelujen piiriin, joista nuori parhaiten hyötyy. Yksittäisen nuoren kanssa työskentely saattaa kestää muutamasta viikosta jopa muutamaan vuoteen.

Etsivä työ on nuorelle vapaaehtoista, maksutonta ja luottamuksellista. Vuonna 2016 etsivän nuorisotyön tekijät työskentelivät Etelä-Suomen alueella pitkäkestoisesti lähes 6000 nuoren kanssa. Lyhyitä yhteydenpitoja nuorten kanssa oli edellisten lisäksi yli 9000.

Kotkan—Haminan seudun koulutuskuntayhtymän Rannikkopajatoiminnan piirissä on vuosittain 800—900 nuorta Kotkasta, Haminasta, Pyhtäältä, Virolahdesta ja Miehikkälästä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.