Kotkassa aiotaan laskea uimahallien lippujen hintoja 30 prosenttia

Tuomas Sarparanta

Kotkassa aiotaan laskea uimahallien lippujen hintoja 30 prosenttia

Kotkan kaupunki haluaa rohkaista kuntalaisia lisäämään uimahallien käyttöä ja aikoo laskea uimahalliensa pääsylippujen hintoja tuntuvasti, keskimäärin jopa 30 prosenttia lipputuotteesta riippuen.

Liikuntalautakunta saa torstaina 23. maaliskuuta pidettävään kokoukseen esityksen, jossa esimerkiksi aikuisen kertalipun hinta laskisi nykyisestä 5,80 eurosta neljään euroon.

Uudistuksessa uimahallilippujen hinnat laskisivat kauttaaltaan. Lisäksi samassa yhteydessä myyntiin tulee kokonaan uusia lipputuotteita, muun muassa nuorten kortti ja kesäkortti.

Jos kaupungin liikuntapalvelujen valmistelema esitys saa kannatusta lautakunnassa ja sen jälkeen vielä kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa, tulevat uudet hinnat voimaan jo kesäkuun alussa.

Hintojen laskemista perustellaan muun muassa sillä, että uimahallilippujen hinnat ovat Kotkassa valtakunnan keskitasoa korkeammat ja kaupunkilaisten ostovoiman ollessa pienempi kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, ei mahdollisuus harrastaa ole päivänselvä asia.

Liikuntapalveluissa arvioidaan, että lippu-uudistuksen myötä uimahallin maksutuottojen odotetaan alenevan varsinkin alkuvaiheessa.

Lippujen hintojen alentamisen odotetaan kuitenkin lisäävän merkittävästi uimahallin kävijämääriä, mikä lisää maksutuottoja. Hintojen alentamisen uskotaan näkyvän myöhemmin terveydenhuollon kustannusten alenemisena.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.