Tytöltä kipsattiin keskussairaalassa ensin yksi ja seuraavana päivänä toinen jalka — ensimmäinen turhaan

Raimo Eerola

Parivuotiaan tytön sairaalareissu ei sujunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla. (Kuva on arkistosta.)
Parivuotiaan tytön sairaalareissu ei sujunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla. (Kuva on arkistosta.)

Kymen Sanomissa julkaistiin äskettäin yleisönosastokirjoitus parivuotiaan tytön kovin erikoisista sairaalareissuista. Tyttö oli pudonnut päiväkodissa kiipeilytelineeltä ja päätynyt sairaalaan päivystysvastaanotolle. Sairaalassa häneltä kipsattiin vasen jalka. Sairaalakäynti kesti seitsemän tuntia.

Kun tyttö seuraavana päivänä kotona oli yrittänyt kävellä kipsatun jalan kanssa, niin kävi ilmi, että kipsaamaton jalka ei toimi kunnolla. Tuli uusi sairaalareissu — tällä kertaa viisituntinen — minkä jälkeen tyttö palasi kotiin molemmat jalat kipsattuina.

Koitti arki pyhien jälkeen, ja sairaalasta tuli puhelu, jossa pyydettiin tytön äitiä lapsen kanssa vielä kerran sairaalaan. Oli katsottu kuvia uudemman kerran ja oli käynyt ilmi, että ensimmäisellä sairaalakäynnillä kipsatussa jalassa ei ollutkaan mitään vikaa. Turhaan kipsatusta jalasta otettiin kolmannella sairaalakäynnillä kipsi pois.

Lue lisää keskiviikon Kymen Sanomista tai mobiilisovelluksesta.

Riina Lehtoranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.