Rajavartiolaitoksen koordinoima harjoitus toi Kotkaan sukeltajia kuudesta Itämeren rantavaltiosta

Elina Valtonen

Vartioalus Turva odotteli tiistaina Katariinan meripuistossa harjoituksen alkamista.
Vartioalus Turva odotteli tiistaina Katariinan meripuistossa harjoituksen alkamista.

Kotkassa Katariinan meripuistossa vilisi viranomaisia ainakin tiistaina. Rajavartiolaitos järjestää Dive smart Baltic -projektin loppuharjoituksen 12.—16. marraskuuta kansallisen vesisukellustoimikunnan tekemän esityksen mukaisesti Kotkassa. Harjoituksessa matkustaja-alus on osittain uponnut törmäyksen seurauksena ja meripelastustehtävässä tarvitaan sukeltajia.

Harjoitukseen osallistuu viranomaissukeltajia kuudesta eri Itämeren rantavaltiosta.

Dive smart Baltic -projekti on Ruotsin rannikkovartioston vetämä projekti, johon Suomen Rajavartiolaitos osallistuu vuosina 2016—2019. Projektin tavoitteena on kehittää yhteistyötä vedenalaisessa toiminnassa ja toimintamalleja Itämeren alueella meripelastustehtävissä, joissa tarvitaan pelastussukeltamisen resursseja.

Suomesta harjoitukseen osallistuvat Rajavartiolaitos, Merivoimat, Pelastusopisto sekä Helsingin ja Kymenlaakson pelastuslaitokset.

Elina Valtonen

Rajavartiolaitoksen koordinoimaan harjoitukseen osallistuu sukellusviranomaisia useista eri maista.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet