Nyt etsitään tarinoita suomalaisesta työstä — tarinoita kerätään alkutuotannon toimijoilta sekä tieteen ja taiteen apurahansaajilta

Kimmo Seppälä

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela juhlistaa satavuotiasta Suomea keräämällä 100 tarinaa suomalaisesta työstä.

Tarinoita kerätään muun muassa maatalousyrittäjiltä, poronhoitajilta, kalastajilta, metsänomistajilta, tieteen tai taiteen apurahansaajilta. Tavoitteena on, että tarinoissa nousevat esiin pohdinnat siitä, mikä työssä innostaa, mikä työssä on parasta ja mikä siinä on tärkeää.

— Haluamme nostaa esiin ja osoittaa arvostuksemme alkutuotannon juurevalle joukolle sekä tieteen ja taiteen tekijöille. Tekijöitä ja osaajia tarvitaan, jotta yhteiskuntamme kehittyy edelleen ja identiteettimme vahvistuu, kertoo Melan toimitusjohtaja Päivi Huotari tiedotteessa.

Oman tarinansa työstä voi jakaa vastaamalla kyselyyn Melan verkkosivuilla.

Tarinoita julkaistaan Melan nettisivuilla ja somessa (#100työtä) kerran kuukaudessa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.