Uudistetun Haminan S-Marketin avajaisia vietetään torstaina

Ulkokuoren ja sisätilojen ohella muutoksia on tullut hieman myös valikoimaan.

Antti-Jussi Larvio

Haminan S-ostoskeskus on uudistunut ulkokuoreltaan, sisätiloiltaan ja valikoimaltaan. Avajaisia vietetään huomenna torstaina.

Haminan S-ostoskeskuksen uudistus on valmistunut. Uusitun myymälän avajaisia vietetään huomenna torstaina kello 10.

Laajassa remontissa uusittiin talotekniikka ja julkisivu kokonaisuudessaan. Liiketoiminta ja ravintolat nostettiin katutasoon.

Pääpiirteittäin valikoima on sama kuin ennenkin.

— Alakertaan saatiin lisätyksi pysäköintitiloja. Siellä on myös henkilökunnan sosiaalitilat, kertoo KSO:n kaupallinen johtaja Ari Hyytiä.

Osuuskaupan paikka jo 1920-luvulta

Haminan ostoskeskuksen kiinteistö on ollut osuuskaupan omistuksessa 1920-luvulta saakka. Tontilla on aikoinaan sijainnut useita puutaloja, joissa harjoitettiin eri liiketoimintoja. Nykymuotoiseen malliinsa ostoskeskus valmistui vuonna 1965.

Tuoreessa remontissa KSO halusi päivittää ostoskeskuksen monin tavoin nykyaikaan.

— Halusimme tuoda S-Marketin valikoimat yhteen tasoon helpottaaksemme asiakkaiden asiointia. Lisäksi huomioimme kylmäkalusteratkaisuissa energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden, sanoo Hyytiä.

Valikoimaan tehtiin hienosäätöä

S-Marketin myymäläpinta-ala on uudistuksen jälkeen noin 2 800 neliömetriä ja Emotionin reilut 300 neliömetriä. Hyytiän mukaan S-Marketin pinta-ala ei juurikaan pienentynyt entisestä. Katutasosta saatiin lisäneliöitä myymälään muun muassa hissien siirtämisen ja muiden tilaratkaisujen ansiosta.

Tilojen ohella muutoksia on tullut myös S-Marketin valikoimiin. Uudistuksen yhteydessä KSO selvitti asiakkaidensa ostotottumuksia ja toiveita. Niiden perusteella esimerkiksi lastenvaatteiden ja lelujen määrää on lisätty entisestä.

— Tuoteryhmien sisällä on tehty pieniä painotusmuutoksia, mutta pääpiirteittäin valikoima on sama kuin ennenkin.

S-ostoskeskuksessa aiemmin sijainnut ravintola Rosso sulki ovensa jo reilu vuosi sitten. Hesburgerin tarjontaa täydentämään Haminaan tuotiin S-Cafe.

Ei ämpäreitä, vaan kakkukahvit

Torstaina ostoskeskuksen avajaisissa avajaispuheenvuoron pitää KSO:n toimitusjohtaja Harri Miettinen. Kaupungin terveiset tilaisuuteen tuo Hannu Muhonen.

Monista avajaisista tuttuja ämpäreitä ei tällä kertaa ole jaossa.

— Sinänsä hyviä ja tarpeellisiahan ne ämpärit ovat, mutta ei tällä kertaa niitä. On kakkukahvit, arvontaa ynnä muuta, kertoo Hyytiä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet